Bő egy éve futballozik kölcsönben az olaszországi SPAL-nál a Zalaegerszeg 18 éves középpályása, Horváth Krisztofer. A ferrarai klub Primavera-csapatában szereplő játékos a koronavírus-járvány miatt utazott haza Magyarországra, és két hét után is tünetmentes.

– Az elmúlt két hétben itthon voltam a családommal Szentgyörgyváron, nem mozdultunk ki, mindössze futni mentem ki a szabadba, azon kívül erősítettem is, de szerencsére teljesen jól vagyok a lappangási idő elteltével is – nyilatkozta a ztefc.hu-nak az elmúlt időszakról.

Ferrarától nincs messze Lombardia tartomány, ahonnan kiindult a vírus, de eleinte nem vették igazán komolyan az emberek, azt hittük, hogy ez is egy átlagos vírus, ami hamarosan eltűnik majd, de sajnos gyorsan terjedt az egész országban, egyre több fertőzöttet diagnosztizáltak, így az a döntés született, hogy hazaküldik a játékosokat.

Szerencse, hogy autóval voltam, így mondhatni könnyen hazajutottam, de mivel repülőjáratokat is töröltek, több csapattársam nem tudott eljönni Ferrarából, és a mai napig ott ragadt. Amikor eljöttem, a klubnál, sőt, a városban sem volt még fertőzött, tehát főként elővigyázatosságból született meg a döntés.

A fiatal futballista egyelőre otthon, egyéni edzésterv alapján készül, és nincs semmilyen információja arról, hogy mikor térhet vissza Olaszországba. Pedig a tavaszi idénye eddig remekül sikerült, 6 gólt lőtt és 4 gólpasszt adott, és már edzhetett a klub első csapatával is.

– Van lehetőség a SPAL-nál a Primavera-csapatból felkerülni az első csapat keretébe. Amikor edzéseken szükség van további emberekre a felnőtteknél, mindig tőlünk hívnak játékosokat, és ha jól teljesítesz, megragadhatsz az első csapatban.

Én is edzettem már többször a felnőttekkel, a sztárok nagyon segítőkészek, ellátnak hasznos tanácsokkal, mondják, hogy mit csinálok jól, miben kell még fejlődni.

Játszottunk már edzőmérkőzést is a Primavera-csapattal az első csapat ellen, ilyenkor nyilván óriási a bizonyítási vágy az emberben. Még nem tudom, nyártól hogy alakul majd a folytatás, a jelenlegi helyzet nem segíti a tervezést – mondta Horváth Krisztofer.