A Vasas az idei szezonban is rendkívül gólerős, hiszen a 42 szerzett találatánál csak az éllovas MTK jobb ebben a mutatóban. Az angyalföldi gólok 55 százalékát két játékos érte el: Birtalan Botond 13, míg a hétvégén duplázó Balajti Ádám 10 gólnál jár az NB II most futó bajnokságában.

Egy igazán összeszokott párosról van szó, hiszen már az előző szezonban sem volt náluk gólerősebb kettős, hiszen összesen 45 gólig jutottak. Mint ismert, Balajti Ádám az előző szezonban 32 találattal gólkirály lett.
A támadó az Ajkának szerzett két gólja után nyilatkozott az új szerepéről és a terveiről a vasasfc.hu-nak.

– Feczesin Robi érkezésével ő lett az ék, én pedig balszélről kezdem meg a támadást, illetve több védekező munkát is el kell látnom, mint korábban. Egyelőre azt mondhatom, hogy nagyon tetszik ez a felállás. Azon vagyok, hogy erről a posztról is minél több gólt tudjak szerezni. Magammal szemben nem az az elvárás, hogy a tavalyi szezonban elért 32 gólt túlszárnyaljam, mert ez vakmerő lenne, de nyilván ebben az évadban is az a célom, hogy amennyire csak lehet, megközelítsem azt a számot. Az Ajkának rúgott két góllal ismét versenyben vagyok a gólkirályi címért, bár nyilvánvaló, hogy ez másodrangú kérdés. A lényeg az, hogy a csapat győzzön!

Érdekesség, hogy a listán találunk még egy Vasas-játékost. Jova Levente ugyanis kapusként ősszel öt 11-est is értékesített a Nyíregyháza labdarúgójaként, amivel a nyírségiek második legeredményesebb játékosa.

Az NB II leggólerősebb duói

Fotó: www.transfermarkt.com

Az NB I leggólerősebb duói

Fotó: www.transfermarkt.com