A Kótaj színeiben szereplő Markovics Dávidot a novemberi, Nagyhalász elleni megyei első osztályú meccsről szállították a kórházba, majd szembesítették a szörnyű valósággal: agydaganat miatt meg kell műteni. A néhány nap múlva végrehajtott beavatkozás sikeresnek bizonyult, Dávid pedig optimistán tekint a jövőbe.

– December végén megkaptam a szövettani eredményt, és abban azt írták, a daganat rosszindulatú volt – nyilatkozta a játékos a boon.hu-nak. – Ez egy kicsit letört, aznap ezen járt az eszem, de nem estem kétségbe.

Azóta heti öt alkalommal sugárkezelésre járok. Az első hét a megszokásról szólt, nem mondom, akadtak nehéz pillanatok, de túl vagyok rajta. Most tartok a második hétnél, ha nem is fütyörészek utána, ki lehet bírni.

Markovics Dávidnak némiképp módosultak a programjai, a napjai másként telnek, mint korábban. A futball háttérbe szorult – egyelőre. Mert legyen bármilyen lassú a felépülés, a játékról nem akar lemondani. Persze, momentán nem ez a legfontosabb.

– Leginkább itthon vagyok, pihenek. Megváltozott az életem, ahogy az étrendem is, saját érdekemben mellőznöm kell a cukros kajákat, italokat. Azért néha megiszok egy-egy kólát. A haverok tartják bennem a lelket, rendszeresen találkozom velük. Voltam kint Kótajban is, amikor megkezdődött a felkészülés, és a bajnoki meccsekre biztos elmegyek.

Továbbra is optimista vagyok, a fociról sem tettem le, nyáron szeretném elkezdeni az alapozást. De első az egészség és a bizonyosság, hogy nem lesz semmi baj. Végig kell járnom az utat a teljes gyógyulásig!