Ismét Csányi Sándor, az MLSZ elnöke (és persze többek között az OTP Bank elnök-vezérigazgatója) vezeti a Napi.hu gondozásában megjelent “A 100 leggazdagabb” 2017-as listáját, az üzletember, bankár és focivezér tavaly újabb 60 milliárddal, 260 milliárd forintra gyarapította vagyonát, így 2011 óta egymás után hetedszer lett a legtehetősebb magyar.

 

A magyar labdarúgásban is közvetlen szerepet vállalók közül a Puskás Akadémiát irányító Mészáros Lőrinc immáron az 5. a listán, a felcsúti polgármester-üzletember a 2016-os 31. helyről lépett előre jócskán, becsült vagyona egy esztendő leforgása alatt csaknem százmilliárd forinttal gyarapodott, így már eléri a 120 milliárd forintot.

Jelenleg 12. a DVTK-nál tulajdonosként közreműködő Leisztinger Tamás (75,5 milliárdos vagyonnal), a nagy rivális Nyíregyházát irányító Révész Bálint pedig a 19. a listán, a Napi.hu szerint 42 milliárd forint van a “bankszámláján”.

A portál egyébként a legbefolyásosabb magyarok listáját is felállította, ezen Csányi a második (Orbán Viktor mögött), Mészáros pedig a 8., de előtte, a 7. helyen Garancsi István, a Videoton FC-t is irányító milliárdos üzletember áll.

TOVÁBB: A teljes cikk itt olvasható – kattints!