Februárban lesz tizenegy éve, hogy mandátuma lejárta előtt lemondott a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöki posztjáról Kisteleki István, aki azóta a háttérbe vonult, eltűnt a futballból, ám most újra szerepet vállalt a hazai fociban. Méghozzá korábbi sikereinek helyszínén, a BVSC-ben mondott igent egy felkérésre és lett a labdarúgók szakmai igazgatója – írja a Magyar Nemzet.

Gyönyörű négy évet töltöttem itt, én voltam az edzője annak a csapatnak, amely kilencvenegyben feljutott az NB I-be. Régóta nem volt semmi kapcsolatom a klubbal, most felhívtak, és megmutatták az új pályákat, öltözőket és klubházat. Egy hét múlva a vezetők közölték, hogy szeretnének egy nagyon jól felépített szakosztályt működtetni, és örülnének, ha én irányítanám – aki azt is elárulta, hogy nem az élvonalbeli szereplés most a cél Zuglóban.

A felnőttek jelenleg a harmadosztályban játszanak, a vezetők örülnének, ha eggyel feljebb lépnének, de az lenne a csúcs, és nem dől össze a világ, ha nem jön össze. A legfontosabb a BVSC-re korábban jellemző futballkultúra felélesztése. Olyan klubot felépíteni, ahol a gyerekek a sport mellett emberi értékeket is kapnak a képzett, jó szemű edzőiktől, ahol jól érzik magukat. Ha emellett felbukkan közöttük egy új Törőcsik András, Bükszegi Zoltán vagy Gulácsi Péter, aki nyolc évig itt nevelkedett, az a hab lenne a tortán. Ez nekem kedves feladat, ezért is vállaltam el – tette hozzá.

Kisteleki arról is beszélt, hogy mit szól a Ferencváros BL-szerepléséhez,

Nagyon örülök, szívből szurkoltam neki. Persze tudom, miért kérdezi.

Sohasem moshatom le magamról, hogy Fradi-ellenes vagyok, és én zártam ki a csapatot az élvonalból. Az MLSZ-ben ez nem így működik, nekem pedig nincsen Fradi-fóbiám.

Sőt pontosan tudom, hogy az egész magyar futballnak jó, ha a Ferencváros ennyire eredményes.

TOVÁBB: A teljes interjú itt olvasható!