A forduló válogatottja

Nagy (Vasas) – Pauljevic (Újpest), Katanec (Mezőkövesd), Ristevski (Vasas), Hangya (Vasas) –  Lazovics (Videoton), Bertus (Paks), Paintsil (FTC) – Hahn (Paks), Böde (FTC), Scepovics (Videoton)

A forduló edzője: Nebojsa Vignjevic (Újpest)

A forduló cseréje: Tischler Patrik (Újpest)


Nagy Gergely (Vasas)

Tíz hónap után állt újra tétmérkőzésen a kapuban és azonnal csapata egyik legjobbja volt. Magabiztosan védte a távoli lövéseket, a második félidő elején pedig egy felívelt szabadrúgásból gólpasszt adott Barczinak. A tíz forduló óta nyeretlen Vasas régen várt sikerében fontos szerepe volt.

Branko Pauljevic (Újpest)

Rengeteget dolgozott, rendszeresen segítette a támadásokat. A 88. percben elhúzott a jobb oldalon és kihagyhatatlan helyzetbe hozta Tischlert.

Matija Katanec (Mezőkövesd)

A horvát védő keményen, határozottan futballozott, stabilitást adott a kiesőjelölt védelmének a Haladás ellen.

Kire Ristevski (Vasas)

Kiválóan irányította a védelmet, az Eppel-Lanzafame kettős alig tudott helyzetet kialakítani a 90 perc során. Az első félidőben fejelt egy gólt, de Kassai szabálytalanság miatt érvénytelenítette.

Fotó: www.vasasfc.hu

Hangya Szilveszter (Vasas)

Az angyalföldiek, és egyben a mezőny legjobbja volt. Bejöttek a cselei, ziccerpasszt adott a beadásai után rendszeresen veszélyes helyzetek alakultak ki a Honvéd kapuja előtt. A Honvéd jobb oldalán Heffler Tibornak megoldhatatlan feladatot jelentett a semlegesítése.

Danko Lazovics (Videoton)

Az első félidő közepén öt perc alatt rúgott két gólt, amivel el is döntötte a Diósgyőr elleni mérkőzést.

Bertus Lajos (Paks)

Pontrúgásai folyamatosan veszélyt jelentettek a Puskás Akadémia kapujára. Négy percen belül két büntetőt is magabiztosan értékesített.

Josiph Paintsil (Ferencváros)

A ghánai légiós már a meccs elején vezetést szerzett a Fradinak, majd végig gólratörően játszott. A második félidőben kiosztott egy gólpasszt.

Hahn János (Paks)

Végig nagyon aktívan futballozott, kiharcolt két 11-est (ráadásul nem is akárhogyan, egyszer a földről felpattanva),  amivel elévülhetetlen érdemeket szerzett csapata győzelmében.

Böde Dániel (FTC)

Tavasszal bombaformában futballozik, három bajnokin már hatszor volt eredményes. Mesterhármasának köszönhetően tíz gólos az idényben. Legutóbb 2014-ben tudott triplázni, a mostani az ötödik mesterhármasa az NB I-ben.

Marko Scepovics (Videoton)

Lazovics mellett a Vidi legaktívabb játékosa volt a Diósgyőr ellen. Végig önzetlenül futballozott, előbb Lazovicsnak, majd pedig testvérének osztott ki egy gólpasszt.

A forduló cseréje: Tischler Patrik (Újpest)

A 77. percben állt be és 10 perccel később három pontot érő gólt szerzett a Debrecen ellen.

A forduló edzője: Nebojsa Vignjevic (Újpest)

Csapata jól használta ki a Loki hibáit. Cseréi remekül sültek el, lehozta az első találatot szerző Novothnyt, a helyére beálló Tischler pedig győztes gólt lőtt. Ezzel az Újpest öt év után nyert újra Debrecenben.