NB I, a 20. forduló válogatottja

Malenica (DVTK) – Pauljevic (Újpest), Lesjak (ZTE), Hegedüs (DVTK), Szabó (Paks) – Simon (Újpest), Sigér (Ferencváros), Karnitski (Mezőkövesd), Márkvárt (DVTK) – Uzuni (Ferencváros), Knezevic (Puskás Akadémia)

Marko Malenica (DVTK)

Antal Botondot váltotta a horvát kapus, akinek remekül sikerült e debütálása. Kapott gól nélkül lehozta a Kisvárda elleni meccset. A legnagyobb védését a 70. percben mutatta be, amikor hatástalanította Bumba közeli ziccerét.

Branko Pauljevic (Újpest)

Nagyon hasznosan futballozott, rendre segítette a támadásokat, bejöttek a cselei. Kiosztott egy gólpasszt is: a 3. gól előtt ő adta középre a labdát az érkező Stiebernek.

Zoran Lesjak (ZTE)

Hetek óta remek formában játszik, nem rajta múlt, hogy pont nélkül maradt csapata. A második félidő elején egy remek kapáslövéssel egyenlített.

Hegedűs János (DVTK)

Remekül összefogta a védelmet, jól használta kis a testi erejét. Volt két távoli szabadrúgása, az elsőt még kiszedte a kapus, a második viszont a bal felsőben kötött ki.

Szabó János (Paks)

Csapata legjobbja volt a Budafok ellen. Rengeteget futott, ha kellett védekezett, ha kellett támadott. A beadásai pontosak voltak, nem mellékesen pedig ő szerezte csapata második gólját.

Simon Krisztián (Újpest)

Az újpestiek legjobbja volt, bátran vállalkozott távolról, egy ilyen lövése a bal felsőben kötött ki, ezzel egyenlítettek a lilák. Nálunk ez a forduló gólja.

Sigér Dávid (Ferencváros)

Hozta a tőle megszokott „melós” focit, rengeteget futott. Emellett volt egy zseniális gólpassza: a védők feje felett ívelte a labdát Uzuni lábára, aki nem hibázott.

Aleksandr Karnitski (Mezőkövesd)

Rengeteget dolgozott a középpályán, sok labdát szerzett, amelyet az esetek többségében pontosan játszott meg.

Márkvárt Dávid (DVTK)

Ő volt a Diósgyőr esze a Kisvárda ellen. Pontos labdákkal játszotta meg csapattársait és a rögzített helyzeteknél is rendre jó döntéseket hozott.

Myrto Uzuni (Ferencváros)

A Fradi legjobb formában lévő támadója, aki sorozatban az ötödik bajnoki mérkőzésén is betalált. Jól váltogatta a helyét, nem nagyon tudták őt tartani a fehérvári védők.

Josip Knezevic (Puskás Akadémia)

A felcsútiak nyerőembere volt. A második félidő elején ő szerzett vezetést csapatának, majd a hajrában ugyan kihagyott egy 11-est, de a kipattanót bevágta.

A forduló edzője: Szergej Rebrov (Ferencváros)

A kezdőcsapatán is látszott, hogy nem akar mindenáron nekiesni a Fehérvárnak. Rendkívül stabilan, masszívan futballoztak, jó arányban használták ki a helyzeteiket. A rivális legyőzésével és a 16 pontos előny tudatában tulajdonképpen bajnoknak tekinthető a Fradi.

A forduló cseréje: Szendrei Ákos (Paks)

A paksiak 18 éves saját nevelésű játékosa a 88. percben állt be, majd a hosszabbításban egy kontra végén kialakította a 4-1-es végeredményt. A támadónak ez volt az első NB I-es gólja.