NB I, a 29. forduló válogatottja

Kosicky (DVSC) – Farkas (Mezőkövesd), Pillár (Mezőkövesd), Prenga (Kisvárda), Pászka (Ferencváros) – Bőle (Honvéd), Vécsei (Ferencváros) – Kodro (Fehérvár) – Drazic (Mezőkövesd), Ádám (Paks), Zahedi (Puskás Akadémia)

Tomas Kosicky (Debrecen)

Nem rajta múlt, hogy a Loki pont nélkül zárt Kisvárdán. Magabiztosan állt a kapuban, Camaj két nagy helyzetét is védeni tudta.

Farkas Dániel (Mezőkövesd)

Nagy munkát végzett, sokat futott, főleg veszélyes beadásokkal vétette magát észre.

Pillár Róbert (Mezőkövesd)

Emlékezetessé tette a 100. NB I-es mérkőzését. Ezúttal is jól irányította a védelmet és fejelt egy gólt.

Herdi Prenga (Kisvárda)

Sok fejpárbajt nyert, a debreceni támadók nem tudták átjátszani. Rendre felbukkant az ellenfél kapuja előtt, ha van egy kis szerencséje, gólt is szerezhetett volna.

Pászka Lóránd (Ferencváros)

Élete második NB I-es meccse volt a derbi, de egyáltalán nem látszott rajta a megilletődöttség. Kivette a részét az összjátékból, mindkét kapu előtt jó döntéseket hozott és kiosztott egy gólpasszt is.

Bőle Lukács (Honvéd)

A kispestiek legjobbja volt Gyirmóton. Az első félidőben rúgott egy szép gólt 17 méterről, a folytatásban is aktív volt, rendre jó labdákkal játszotta meg társait.

Vécsei Bálint (Ferencváros)

Jól szúrt a középpályán, kihasználta a testi erejét. Egy pontos, helyezett lövéssel ő döntötte el a derbit, amellyel bajnok lett a Fradi.

Kenan Kodro (Fehérvár)

A Vidi legjobbja a Puskás Akadémia ellen. Már a 3. percben a jobb sarokba tekert 15 méterről. A 95. percben pedig az ő kipattanóját követően egyenlített közelről Stopira.

Stefan Drazic (Mezőkövesd)

A kövesdiek legaktívabb támadója volt. A 13. percben egy szép egyéni teljesítmény után ütemtelenül lőtte a labdát a hálóba. A folytatásban is sok veszélyt okozott az ellenfél kapuja előtt.

Ádám Martin (Paks)

Tarthatatlannak bizonyult a ZTE védői számára. Kétszer fejjel, egyszer lábbal volt eredményes, a mostani triplájával már 29 találattal vezeti a góllövőlistát.

Shahab Zahedi (Puskás Akadémia)

Az iráni támadó előbb fejelt egy szép gólt 11 méterről, majd lőtt egyet kapásból a jobb sarokba. Egészen a 95. percig úgy tűnt, ő lesz a meccs nyerőembere, de végül a Vidi a ráadásban egyenlíteni tudott, ezért a duplája csak egy pontot ért.

A fordul cseréje: Kis Tomislav (Mezőkövesd)

Beállása után azonnal gólt szerzett. Szépen fordult le a védőjéről és kilőtte a bal sarkot.

A forduló edzője: Sztanyiszlav  Csercseszov (Ferencváros)

A sok hiányzó ellenére is támadólag léptek fel a derbin. 0-1 után is megmaradt a csapat tartása és a fordításnak köszönhetően a Fradi már 4 fordulóval a bajnokság vége előtt bebiztosította a bajnoki címét.

A Fradi erdélyi újonca meghatódott és helyretette az Újpest játékosát: “Szerinte ez a show része, szerintem rossz példa”