A 31. forduló válogatottja

Dibusz (FTC) – Beriosz (Kisvárda), Pillár (Mezőkövesd), Lovric (Honvéd) – Márkvárt (Diósgyőr), Gorriarán (Ferencváros), Cseri (Mezőkövesd), Grozav (Kisvárda) – Hasani (Diósgyőr), Lanzafame (Ferencváros), Varga (Ferencváros)

Dibusz Dénes (Ferencváros)

Kiválóan védett a derbin, az első negyedórában bemutatott három bravúrt. A második félidőben valamivel kevesebb dolga akadt, majd a 99. percben Solomon közeli lövését is hatástalanította, így győzelemhez segítette csapatát.

Teodorosz Beriosz (Kisvárda)

A görög légiós jól fogta össze a védelmet, remekül használta ki testi adottságait. Levegőben és a földön is nehéz volt megverni, csapata egyik legjobbja volt.

Pillár Róbert (Mezőkövesd)

A szezon egyik legstabilabb mezőkövesdi játékosa ismét jól látta el feladatát, a levegőben és a földön is sok párharcot nyert, az InStat-adatok alapján is a mérkőzés legjobbja volt.

Ivan Lovric (Honvéd)

A védelem oszlopa volt, jól irányította társait. Védekezésből és támadásból is kivette a részét. Öt év után szerzett újra gólt az NB I-ben. Fejese egy pontot ért a kispestieknek.

Cseri Tamás (Mezőkövesd)

Az univerzális középpályás remek labdákkal játszotta meg társait, így több lehetőséget is sikerült kialakítaniuk a mezőkövesdieknek. A gólpassz is Cseri nevéhez fűződött.

Márkvárt Dávid (Diósgyőr)

Védekezésben és támadásban is hasznosan játszott, elévülhetetlen érdemei voltak a nagyon fontos három pont megszerzésében. Remekül eltalált lövés után szerezte meg a győztes találatot a DVTK, valamint több fontos szerelése is volt a középpályán.

Fernando Gorriarán (Ferencváros)

Ezúttal is rengeteget dolgozott, a megszerzett labdákat 85 százalékban saját emberhez passzolta. A támadásokból is kivette a részét, tőle indult az első gól előtti akció.

Gheorghe Grozav (Kisvárda)

Hetek óta jól játszik, és ismét igazolta, miért volt érdemes szerződtetni. Két gólt is rúgott a Debrecennek, összesen pedig ötnél jár. Passzai ültek, és rendre az ő vezérletével veszélyes támadásokat épített a Kisvárda.

Florent Hasani (Diósgyőr)

Bombagóllal adta meg a mérkőzés alaphangját az 5. percben, és ezt követően is aktívan vette ki a részét a támadásokból. Márkvárttal közösen csapata legjobbja volt.

Davide Lanzafame (Ferencváros)

Hatalmas motivációval lépett pályára, rengeteget harcolt, folyamatosan kereste a gólszerzési lehetőségeket. Vargának sarokkal adott szép gólpasszt, a második félidő elején pedig egy kipattanót követően eldöntötte a derbit, igaz, a találata lesről született.

Varga Roland (Ferencváros)

Szerzett egy parádés gólt, majd a folytatásban is rendre kapura veszélyesen futballozott. A mérkőzés hőse lehetett volna, de két alkalommal is jó helyzetből nem talált be. A győztes Fradi-gól előtt ő küldte kapura a labdát, amit végül Lanzafame pofozott a kapuba.

A forduló cseréje: Remili Mohamed (Paks)

Jól szállt be a második félidőre, nehezen tudták tartani, a legtöbb támadás tőle indult. Majd a mérkőzés 93. percében kivételes rúgótechnikájáról tett tanúbizonyságot, amikor szögletből Király Gábor kapujába csavarta a labdát, nagyon fontos egy pontot szerezve ezzel csapatának.

A forduló edzője: Dajka László (Kisvárda)

Az sem törte össze csapatát, hogy a Debrecen szerzett vezetést. A második félidőben bátor támadójátékot produkáltak, aminek győzelem lett a vége, így a Kisvárda nagy lépést tett a bennmaradás felé.