A 30. forduló válogatottja

Nagy S. (DVSC) – Farkas (Mezőkövesd), Litauszki (Újpest), Pillár (Mezőkövesd), Szabó J. (Paks) – Rui Pedro (Haladás), Ben-Hatira (Honvéd), Grozav (Kisvárda), Uzoma (Honvéd) – Danilo (Honvéd), Hahn (Paks)

Nagy Sándor (DVSC)

Főleg a második félidőben védett hatalmasakat, meccsben tartva ezzel a Lokit. Szünet után előbb Rácz közeli lövését spárgázta ki, majd Zsótér kemény löketét ütötte ki. A játékrész közepén Rácz újabb ziccerét hatástalanította, az utolsó percben pedig Traoré öt méteres fejesét ütötte ki óriási bravúrral.

Farkas Dániel (Mezőkövesd)

Elöl és hátul is csapata húzóembere volt a szélen, cselei többnyire bejöttek, Amadou Moutarinak pedig egy gólpasszt is kiosztott. A jobbhátvéd az InStat adatai alapján a mezőny legjobbja volt.

Pillár Róbert (Mezőkövesd)

A mezőkövesdi védelem jól állt a lábán, a diósgyőriek alig-alig tudtak eljutni a hazai kapuig, Szappanosnak egy alkalommal kellett nagyobbat védenie, ebben pedig ismét főszerepet játszott Pillár, aki magabiztosan és határozottan irányította hátul a társakat.

Litauszki Róbert (Újpest)

A mezőny egyik legjobbja volt, remekül irányította a védelmet, a párharcai csaknem 90 százalékát megnyerte és a passzai is rendre saját emberhez mentek. Ráadásul ő szerezte csapata vezető találatát, ami végül csak egy pontot ért az újpestieknek.

Szabó János (Paks)

A nagyon fontos három pont megszerzéséhez stabil védőteljesítménnyel járult hozzá, többször is jól mentett a kapuja előtt és a támadásokat is sokszor segítette.

Rui Pedro (Haladás)

Hetek óta jó formában játszik. A Kisvárda ellen hasznos tagja volt a Haladásnak, remekül szervezte a játékot, több pontos átadása volt, és gólt is szerzett, ami három pontot ért a vasiaknak.

Gheorghe Grozav (Kisvárda)

Korán megszerezte a vezetést a csapatának a Haladás ellen, több ígéretes próbálkozása volt – hol Királynak kellett védeni, hol a védők mentettek – és emellett a passzai is ültek, amiket kiosztott. Nem rajta múlt, hogy csapata pont nélkül maradt.

Änis Ben-Hatira (Honvéd)

A tunéziai légiós a Fradi elleni győztes meccs legjobbja volt. Előbb ő juttatta vezetéshez a kispestieket, majd 2-2-nél szépen emelt 17-ről a kapuba. Amellett, hogy hatékonyan segítette a támadásokat, a védekezésbe is besegített.

Eke Uzoma (Honvéd)

Rengeteget futott a nagy munkabírású játékos. Ő szerzett vezetést csapatának, majd kiosztott egy remek gólpasszt Ben-Hatirának. A szélső pályafutása egyik legjobb meccsét játszotta.

Danilo (Honvéd)

Ugyan nem szerzett gólt, de rendre pontos labdákkal hozta helyzetbe társait. A második félidő elején remek labdát tálalt Holender elé, aki azonban közelről elhibázta a lehetőséget. A Honvéd második gólja előtt ő hozta helyzetbe Uzomát, akinek a beadása után Ben-Hatira talált be.

Hahn János (Paks)

Nyerőembernek bizonyult a paksiak támadója. Éles szögből szerzett vezetést csapatának, majd két percre rá nagy helyzetbe hozta Barthát, ekkor lezárhatták volna a mérkőzést, de kimaradt a lehetőség. Így is meglett viszont a nagyon fontos három pont, amivel elléptek a veszélyzónától.

A forduló cseréje: Cseri Tamás (Mezőkövesd)

Beállásával sokkal veszélyesebbé vált a Mezőkövesd támadójátéka, amellett, hogy gólt szerzett, több kapura lövési kísérlettel is próbálkozott és jól szolgálta ki a társait is.

A forduló edzője: Kuttor Attila (Mezőkövesd)

Itt első körben Supka Attilára esett a választásunk a Ferencváros elleni győzelem miatt, ám a Honvéd vezetőedzője eltiltás miatt nem ülhetett a kispadon, ezért Kuttor Attila lett a forduló trénere. Magabiztos győzelmet aratott csapata a borsodi rangadón, ezzel a nagyon fontos három ponttal pedig szinte biztossá vált, hogy a Mezőkövesd bennmarad az élvonalban. A kövesdi edző ismét remek érzékkel nyúlt a cserékhez. Cseri Tamás és Amadou Moutari is gólt szerzett a padról beállva.