A 19. forduló válogatottja

Rácz (Paks) – Batik (Honvéd), Kamber (Honvéd), Szabó J. (Paks) – Bódi (DVSC), Cseri (Mezőkövesd), Szécsi (DVSC), Bertus (Paks) – Jurina (Mezőkövesd), Novothny (Újpest), Könyves (Paks)

Rácz Gergő (Paks)

Kitűnő formában véd a paksiak kapusa, sorozatban a második meccsét hozta le kapott gól nélkül. Már a harmadik percben bemutatott egy óriási bravúrt Jakimiv közeli fejesénél, majd a félidő végefelé Csiki bombáját ütötte ki, azt követően pedig Tarasovs lövését. A végén is volt egy bravúrja Trebotic ziccerénél.

Batik Bence (Honvéd)

A korábbi Fradi-védő volt csapata ellen nyújtott átlag feletti teljesítményt védekezésben. Remekül használta ki magasságát, a levegőben szinte minden párbajt megnyert. Ha higgadtabb, gólt is szerezhetett volna, de jó helyzetben a kapu fölé emelt.

Djordje Kamber (Honvéd)

A védelem oszlopa volt, keményen agresszíven játszott, a Fradi támadói alig tudták átjátszani. Nem kis érdemei voltak abban, hogy a kispestiek végül egy ponttal távoztak a Groupama Arénából.

Szabó János (Paks)

Nagy kedvvel futballozott, a védekezés mellett a támadásokból is aktívan kivette a részét. Kiosztott két gólpasszt, előbb Könyvesnek, majd pedig egy remek beadást követően Sajbánnak.

Bódi Ádám (DVSC)

A Loki egyik legjobbja volt, ismét bebizonyította, hogy remek technikai adottságokkal rendelkezik. Két szögletet is kapura csavart, megtornáztatva ezzel Kovácsikot. A második félidő elején csaknem gólt szerzett, a hajrában aztán 11-esből ő egyenlített.

Cseri Tamás (Mezőkövesd)

Ezúttal is a kövesdiek húzóembere volt, egy 28 méteres bombával nyitott, ami a kapufán csattant. Remek passzokkal hozta játékba társait, ráadásul a támadópasszainak 90 százaléka pontos volt. Emellett bejöttek a cselei, szinte csak szabálytalanul lehetett megállítani.

Szécsi Márk (DVSC)

Bódi mellett a Loki legjobbja volt. Végig veszélyt jelentett a Fehérvár kapujára, nem nagyon lehetett őt tartani. A 81. percben ő harcolta ki a 11-est, amit végül Bódi értékesített.

Bertus Lajos (Paks)

Hatékonyan segítette a támadásokat, sokat volt nála a labda, amit pontosan játszott meg. Az első gólt megelőző kontra is tőle indult.

Marin Jurina (Mezőkövesd)

Második meccse volt a Mezőkövesdben a bosnyák támadónak, de úgy tűnik gyorsan beilleszkedett. Ő szerezte csapata egyenlítő találatát az Újpest ellen, majd a végén fejjel adott gólpasszt Beserovicnak.

Novothny Soma (Újpest)

A lilák legjobbja volt, egy szép bevetődés után éles szögből lőtt a léc alá. Emellett volt egy „gólpassza” is, de Pauljevic elhibázta a ziccert. 2-1-es újpesti vezetésnél pedig a felső lécet találta el.

Könyves Norbert (Paks)

A forduló játékosa volt. Előbb egy gyors kontra végén talált be, majd az első félidő végén 16-ról vágta a labdát a kapuba.

A forduló cseréje: Sajbán Máté (Paks)

Remekül szállt be a meccsbe, a 86. percben egy szép fejessel alakította ki a 3-0-s végeredményt. Már a gólja előtt is volt egy jó lövése, de azt még védte Pogacsics. Ennél jobb debütálása aligha lehetett volna a Paksban.

A forduló edzője: Osztermájer Gábor (Paks)

Remekül felkészültek a Kaposvárból, tudták, hogy ellenfelük az első perctől nekik esik. A védelem remekül állt a lábán, az ellentámadások pedig rendre életveszélyesek voltak. Az első gól egy ilyen kontra után született, azt követően pedig a paksiak kontrollálták a mérkőzést.