A forduló válogatottja

Gróf (Honvéd) – Nego (Videoton), Szatmári (DVSC), Spandler (Puskás Akadémia) – Varga K. (DVSC),  Jagodics (Haladás),  Huszti (Videoton) – Hahn (Paks), Könyves (DVSC), Tabakovic (DVSC) – Böde (FTC)

A forduló edzője: Herczeg András (DVSC)


Gróf Dávid (Honvéd)

Hiba nélkül védett, a hajrában ráadásul 1-0-s Honvéd-vezetésnél megfogta Arabuli 11-esét, így hatalmas érdemei voltak a kispesti győzelemben.

Loic Nego (Videoton)

Rengeteget futott, 16 párharcából 13-at megnyert és ő szerezte csapata harmadik gólját.

Szatmári Csaba (DVSC)

Jól oldotta meg a védekező feladatát, de a támadásokat is próbálta segíteni. A Debrecen második gólja előtt gólpasszt adott Könyvesnek.

Spandler Csaba (Puskás Akadémia)

A 22 éves védő stabilitást adott a felcsútiak hátsó alakzatának. Ő szerezte együttese vezető találatát.

Varga Kevin (DVSC)

Ősszel a debreceniek húzóembere volt, a tavaszi szezon nagy részében eddig adós volt a jó játékkal. Most azonban kreatívan futballozott, jók voltak a megindulásai, és kiemelt szerepe volt a Loki sikerében. 2-1-nél visszajöhetett volna a meccsbe a Paks, Varga azonban nem zuhant meg a kapott góltól, fél perccel utána megcsinált egy remek szólót a szélen, majd gólpasszt adott Tabakovicnak, ez volt a meccs legfontosabb fordulópontja.

Jagodics Márk (Haladás)

Sokat dolgozott a középpálya közepén, sok labdát szerzett, ritkán tudták őt átjátszani a diósgyőriek.

Huszti Szabolcs (Videoton)

Az Újpest elleni meccsen a Vidi nyerőembere volt. Előbb szögletből adott egy gólpasszt, majd 23 méterről tekert be egy szabadrúgást – 13 év után ez volt az első találata az NB I-ben.

Hahn János (Paks)

Lőtt egy szép gólt 20 méterről, majd egyet közelről. Előbbi egy szépen kivitelezett technikai megoldás volt, míg utóbbiért azért dicsérhető, mert emberhátrányban szerezte. Jó formában van a fiatal támadó, az idei szezonban már hét találatnál jár.

Könyves Norbert (DVSC)

Nálunk ő a forduló játékosa. Az öt Loki-gólból négyben tevékeny részt vállalt, szerzett két gólt és kiosztott két gólpasszt.

Haris Tabakovic (DVSC)

A Lokinál sokat panaszkodtak arra tavasszal, hogy a kapu előtt hiányzott a megfelelő koncentráció. Tabakovic most kellően összpontosított, hiszen a helyzeteit gólra váltotta, a második félidő elején szerzett duplájával eldöntötte a meccset.

Böde Dániel (Ferencváros)

A Fradi legveszélyesebb játékosa volt a Mezőkövesd ellen. Vezetést szerzett csapatának, de Varga góljában is elévülhetetlen érdemeket szerzett, ő fejelte ugyanis kapufára a labdát, amely után a csapattársnak már csak az üres kapuba kellett passzolnia.

 

A forduló edzője

Herczeg András (Debrecen)

Az ősz meglepetéscsapata a tavaszt nagyon gyengén kezdte: három vereséggel és két döntetlennel. Herczeg András ennek ellenére is fel tudta rázni a csapatát, amely frissebbnek tűnt ellenfelénél, előnye birtokában pedig azt tette, amit kellett: gyors emberei révén kontrázhatott, eredményesen. Ezzel visszaszerezte a harmadik helyet a tabellán.

A forduló cseréje

Danilo de Oliveira (Honvéd)

Becserélése után három perccel két védőt is lerázott magáról és megszerezte a vezetést a Honvédnak.