A forduló válogatottja

Rados (Diósgyőr) – Nego (Videoton), Blazic (Ferencváros), Brkovic (Diósgyőr), Bosnjak (Haladás) – Kovács I. (Videoton), Gazdag (Honvéd), Bognár I. (Mezőkövesd), Vajda (Balmazújváros) – Andric (Balmazújváros), S. Scepovic (Videoton)

A forduló edzője: Horváth Ferenc


Ivan Rados (Diósgyőr)

Több bravúros védéssel járult hozzá a Diósgyőr létfontosságú győzelméhez a rutinos hálóőr. Rados az első játékrészben Hahn lövésénél remek mozdulattal védett, a szünet után pedig Haraszti fejesét is hatástalanítani tudta. Nem tudtak fogást találni rajta az ellenfél játékosai, a hajrában a kijövetelei is magabiztosságot sugároztak.

Loic Nego (Videoton)

Az egész szezonban jellemző stabil védekezést, valamint a támadásba való bekapcsolódást láthattuk hétvégén is a francia jobbhátvédtől. Többször indította támadásba csapatát, hátul pedig nem hibázott.

Miha Blazic (Ferencváros)

Szezonbeli hetedik gólját szerezte meg a Honvéd ellen, ami egy hátvédtől kiemelkedő teljesítmény. Nem örülhetett azonban a zöld-fehérek védője, ugyanis találata ezúttal sem ért három pontot, így a Fradi nagyon nehéz helyzetbe került a Videotonnal szemben a bajnoki címért folytatott versenyfutásban két fordulóval a vége előtt.

Dusan Brkovic (Diósgyőr)

A diósgyőri védelem alapembereként az egész mérkőzésen stabil védőmunkát végzett, magabiztos játéka sokat segített a miskolciaknak abban, hogy kapott gól nélkül játsszák le a szombati bajnokit.

Bosnjak Predrag (Haladás)

A tőle megszokott stabil játékát hozta a magyar-bosnyák balvédő, aki csapata Újpest elleni találkozóján lábát nem féltve többször is beleállt a sérülésveszélyes szituációkba is. A bal oldalon többször próbálkozott indítással is, főleg az első félidőben volt aktív.

Kovács István (Videoton)

Az elmúlt hetekben látott remek formáját mutatta szombaton is a 26 esztendős középpályás. Támadó szerepkörben kapott lehetőséget Marko Nikolic vezetőedzőtől, és élt is vele, aktív és hasznos játékát góllal is sikerült megkoronáznia.

Bognár István (Mezőkövesd)

Mindkét gólpasszt ő adta együttese Puskás Akadémia elleni, 2-1-es győzelme alkalmával, e mellett végig irányította társait. Nagy érdeme van abban, hogy a Kövesd nagyon közel került a bennmaradáshoz.

Gazdag Dániel (Honvéd)

Pontos kiugratásaival vétette észre magát a fiatal középpályás, aki Eppel Mártont kétszer is helyzetbe hozta, majd az egyenlítő gólt hozó tizenegyes előtt is ő indította Davide Lanzafamét. E mellett labdabiztos játékkal segítette a kispesti együttest.

Vajda Sándor (Balmazújváros)

Góllal és gólpasszal vette ki a részét a Balmaz Debrecen elleni 4-0-s győzelméből a középpályás, aki ezek mellett folyamatosan játékban volt, nem csoda, hogy a hazai közönség nagy tapssal köszöntötte hajrábeli lecserélésekor.

Nemanja Andric (Balmazújváros)

Ő szerezte a forduló előtt még sereghajtó Balmazújváros első gólját a DVSC ellen, Vajdához hasonlóan végig aktívan játszott, és küzdésből is jelesre vizsgázott.

Stefan Scepovic (Videoton)

A mérkőzés elején fontos góllal indította el a győzelem útján a Videotont, majd a másik találat előtt is ő lőtt, igaz akkor rossz próbálkozásából szerencsésen szerzett gólt a fehérvári Kovács István.

A forduló cseréje

Tamás Krisztián (Videoton)

Az utolsó percekre beálló játékos gyakorlatilag első és utolsó labdaérintéséből szerzett gólt, beállása után rögtön helyzetbe került, és végleg lezárta a Videoton győztes mérkőzését.

A forduló edzője

Horváth Ferenc (Balmazújváros)

Az utolsó szalmaszálba kellett kapaszkodnia a forduló előtt utolsó helyen álló Balmazújvárosnak a Debrecen ellen, az újonc pedig ehhez méltóan nagyot küzdve futballozott. A játékosok a hajrában sem álltak le, ennek köszönhetően kiütéses győzelmet arattak a bronzéremre hajtó Loki ellen.