A 20. forduló válogatottja

Bukrán (Diósgyőr) – Katona (MTK), Litauszki (Újpest), Kravcsenko (Kisvárda), Tamás M. (Diósgyőr) – Hugo Seco (Kisvárda), Varga R. (Ferencváros), Márkvárt (Diósgyőr), Vass Á. (MTK) – Drazics (Mezőkövesd), Holender (Budapest Honvéd)

Bukrán Erik (Diósgyőr)

Már a harmadik percben gól kapott, utána azonban mindent védett. Az első félidőben Stopira 16 méteres léc alá tartó bombáját tolta ki, majd a második játékrészben Stopira kemény fejesét védte bravúrral.

Katona Máté (MTK)

A legjobbkor egyenlített, ráadásul óriási góllal: jobbhátvédként ballal bombázott 17 méterről a léc alá – ez volt élete első NB I-es találata. A hajrában pedig gólpasszt adott, a győztes találatot ő készítette elő.

Litauszki Róbert (Újpest)

Stabilitást adott az újpesti védelemnek a Fradi elleni derbin, és jól segítette ki társait. Felvette a versenyt Bödével, aki csak egyszer került helyzetbe mellette.

Anton Kravcsenko (Kisvárda)

Remekül sikerült az NB I-es debütálása az ukrán védőnek. Remekül használta ki testi erejét és a magasságát is, a Loki védői nem tudtak vele mit kezdeni.

Tamás Márk (Diósgyőr)

Végig agresszív és határozott volt, sokat ütközött, jól hatástalanította a Vidi támadóit.

Hugo Seco (Kisvárda)

A portugál szélső remekül segítette a támadásokat, megindulásai rendre veszélyesek voltak, a második félidő elején kihagyhatatlan helyzetbe hozta Horváth Zoltánt, amivel el is dőlt a Debrecen elleni mérkőzésük.

Varga Roland (Ferencváros)

Egészen a 93. percig úgy tűnt, hogy győztes gólt szerez a derbin. A Fradi legveszélyesebb játékosa volt, két távoli szabadrúgása is csak centikkel tévesztett célt.

Márkvárt Dávid (Diósgyőr)

Jól mozgatta csapatát, bejöttek a cselei, az első félidő végén volt egy jó lövése is, amit azonban Kovácsik megfogott.

Vass Ádám (MTK)

Mind védekezésben, mind támadásban hozzájárult az MTK sikeréhez: 11 győztes párharca volt a védekező középpályásnak, ezzel a forduló legjobbjai között volt ezen a téren, ahogy a támadó passzok terén is “dobogós” volt.

Stefan Drazsics (Mezőkövesd)

Nem rajta múlt, hogy csapata végül kikapott az MTK-tól. Az első félidőben ő szerzett vezetést a kövesdieknek, majd a második félidő elején kiosztott egy gólpasszt Vajdának.

Filip Holender (Honvéd)

A kispestiek legveszélyesebb játékosa volt, aki két alkalommal is jól használta ki a felcsúti védelem bizonytalanságát. Duplájának köszönhetően 8 góllal holtversenyben vezeti az NB I góllövőlistáját.

A forduló cseréje: Simon Krisztián (Újpest)

Több jó csere is volt a héten, Kanta József beállása után tudott fordítani az MTK, de Vajda Sándor is jól szállt be a Mezőkövesdbe. Simonnak azonban öt perc is elég volt, hogy megmentse csapatát a vereségtől. Csereként beállva a hosszabbításban tudott egyenlíteni a derbin.

A forduló edzője: Fernando Fernández (Diósgyőr)

Annak ellenére nem esett össze a csapata, hogy már a mérkőzés elején hátrányba került. A szünetig fordítani tudtak, a második játékrészben pedig őrizték az előnyüket, sőt, veszélyes kontrákat is vezettek.