Ugyan decemberben, egybehangzóan állította több orosz lap is, hogy Kassai Viktor távozik a helyi játékvezetői bizottság éléről, ám később kiderült, hogy továbbra is a korábbi elsőszámú magyar bíró maradhat jelenlegi pozíciójában.

A miértről beszélt Kassai a Sport Expressznek adott interjújában.

Még mindig itt vagyok, ahogy láthatja. Örülök, hogy Oroszországban dolgozhatok. Továbbra is megvan bennem a motiváció és a szenvedély itt végzendő munkám irányában – fogalmazott az orosz bírók főnöke.

Aki arról is beszélt többek között az orosz portálnak, miért került sor az elmúlt időszakban több eltiltásra is a bírói hibákat követően.

A profi labdarúgásban egy játékos által elkövetett hiba eldönthet egy vb-döntőt is akár. Néhány rosszul sikerült mérkőzés egy edző karrierjének a végét is jelentheti. Nincs ez másként a játékvezetés esetében sem. Egy-egy hiba egy hetes, egy hónapos, vagy akár egy éves eltiltást is eredményezhet. Nem könnyű ez a helyzet a játékvezetők számára, akik igencsak aggódnak emiatt. De ha egy bírói tévedés olyan nagy és súlyos, az hosszú eltiltással jár. Erre fel kell készülnöd – mondta Kassai.

Kassai Viktor a 15. legjobb bíró az évszázadban