Vasárnap rendezték a Gremio-Palmeiras brazil élvonalbeli bajnokit. A találkozó végig feszült hangulatban játszódott, majd a 12. percben a hazaiak megszerezték a vezetést. Az első félidő hosszabbításában a VAR segítségével büntetővel egyenlítettek a vendégek, a szünet előtt Veiga újabb találatával átvette a vezetést a Palmeiras.

A mérkőzés utolsó perceiben ismét a videóbíró került a középpontba, amely visszavonta a Gremio egyenlítő gólját, míg a Palmeiras újra betalált. A lefújás után valósággal elszabadult a pokol, hiszen

a feldühödött Gremio-szurkolók berohantak a pályára, ahol annak és rendje módja szerint a saját testi épségüket sem kímélve, szétverték a VAR-fülkét, a vegyes zónát, a reklámtáblákat, a sajtósok számára kihelyezett székeket is elkezdték dobálni.

A játékosok a folyosókra és az öltözőkbe menekültek, a szurkolók egy csoportja összecsapott a rendezésért felelős személyzettel is, különböző tárgyakat dobáltak feléjük és ütlegelték őket. A huligánok, amit csak lehetett, mindent megsemmisítettek.

A balhézó drukkereknek jócskán inukba szállt a bátorságuk, amikor a helyszínre érkező rohamrendőrök megérkeztek, és valamelyest csillapították a kedélyeket a stadionban.

A Gremio a 19. helyen áll a brazil élvonalbeli bajnokság tabelláján, hét pontra a bennmaradást érő 16. pozíciótól.