Lejátszotta első uruguayi élvonalbeli meccsét Vadócz Krisztián a Penarol színeiben, miután a 63. percben, 1-1-es állásnál csereként lépett pályára. A találkozón még vezetést szereztek a 10. percben Xisco révén, amit a 29. percben Paiva egyenlítő gólja követett. A Penarol az 71. percben emberhátrányba került, miután a kapusukat, Cardozót kiállította a játékvezető, ám ennek ellenére Trindade hosszabbításban szerzett góljával 2-1-re nyertek.

A Penarol vezetőedzője, Diego Forlán a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón kiemelte Vadócz Krisztián játékát.

Támadásban nem voltunk hatékonyak, de Vadócz beállásával megteremtődött az egyensúly a középpályán, így Trindade es Matías jobban tudott foglalkozni a támadásokkal. Ez volt a győzelem kulcsa – mondta az 40 éves szakember.

Az uruguayi ovaciondigital.com beszámolója szerint 34 éves magyar válogatott középpályás a sérüléséből felépülve kiváló teljesítményt nyújtott, a támadásokban veszélyes volt, de mindenekelőtt egyensúlyt teremtett olyan területeken, ahol csak emberhátrányban játszottak a CA Cerro ellen.

A lap hozzáteszi, Vadócznak egyetlen rossz passza sem volt, valamint minden párharcot és fejpárbajt megnyert a találkozón.

A Penarol legközelebb a négyszeres uruguayi bajnok Defensor Sporing ellen játszik a bajnokság 2. fordulójában.

Összefoglaló

Koncert, DJ, tűzijáték: Vadócz és Forlán döntetlennel mutatkozott be saját közönségének – videók