A svájci élvonalbeli FC Luzern kispadja azután üresedett meg, hogy az addigi vezetőedzőt, a 46 éves Fabio Celestinit menesztették. Ideiglenesen Sandro Chieffo, az U21-esek edzője irányítja a felnőtt együttest, amíg nem találják meg a 46 éves szakember utódját.

A Luzerner Zeitung szerint Thomas Doll is jelölt a tízcsapatos svájci bajnokság utolsó helyén álló FC Luzern kispadjára. Rajta kívül még honfitársa, Thorsten Fink is esélyes a posztra.

Erről még nem hallottam. Meg vagyok győződve arról, hogy a Luzern egy jó csapat, azonban váltásra lenne szükség. Ha a klub valóban ezt szeretné, akkor minden lehetséges – jelentette ki Fink a német Sport1 csatorna “Fantalk” című műsorában a lehetséges svájci munkavállalásról.

Hozzátette: olyan munkát vállalna el, amellyel teljes mértékben azonosulni tud. Az 54 esztendős német szakvezető legutóbb Japánban a világ- és Európa-bajnok Andrés Iniesta fémjelezte Vissel Kobe edzője volt, miután 2020 őszén családi okokra hivatkozva távozott a gárdától. Azóta pedig Dollhoz hasonlóan szabadon “igazolható”.

Doll – akit korábban felvidéki sajtóhírek szerint a DAC-cal is szóba hoztak – 2013 decemberétől 2018 augusztusáig tevékenykedett a Ferencváros élén, ez idő alatt egy bajnoki címet és három Magyar Kupa-győzelmet zsebelt be. Ezt követően dolgozott hazájában a Hannovernél, majd 2019 augusztusától négy hónapon keresztül a ciprusi APOEL Nicosia edzője volt, tavaly ősszel a dél-koreai első osztályú FC Seoulnál is felmerült potenciális jelöltként, 2019 december óta nincs csapata.

EKL-csapat akarja a Vidi válogatott játékosát, magyar csapattársa is lehet – sajtóhír