“Exkluzív interjút” adott az olasz fcinternews.it oldalának – a milánóiai sztárcsapat egyik legnagyobb szurkolói portáljának – Szoboszlai Dominik, akit már hónapokkal összeboronáltak több Serie A-csapattal, így az Interrel is.

Az olaszok erről kérdezzék elsősorban a Red Bull Salzburg 19 éves magyar válogatott középpályását.

Szeretem Olaszországot, gyakran járok oda nyaralni. De azt még nem tudom hová vezet majd pontosan az utam, amikor majd klubot váltok a jövőben. Nem akarok most részletekbe belemenni, annyit tudok mondani, hogy kedvelem Olaszországot – mondta Szoboszlai, akit arról is megkérdeztek, hogy a Juventust vagy az Inter preferálná-e inkább?

Nem mondanám, hogy van preferenciám. Majd meglátjuk – szólt a rövid válasz.

A portál arra is rákérdezett, hogy a fiatal magyar melyik, a Serie A-ban játszó futballistához hasonlítaná magát?

Egyikhez sem szeretném magamat hasonlítani. Én én vagyok – reagált Szoboszlai.

A Salzburg tehetsége – az interjú az Uruguay elleni meccs után készült – nyilatkozott Marco Rossiról és a magyar válogatott esélyeiről is a walesi Eb-selejtező előtt.

Szeretek a szakmai stábbal együtt dolgozni, nagyon felkészült edzőkről van szó. Tisztelem Marco Rossiék munkáját. Büszke vagyok arra, hogy ennek a magyar csapatnak a tagja lehetek, és hogy a magyar focitörténet részese lehettem ezen a nyitómeccsen. De ennél többet kell majd mutatnunk, és tudom, hogy képesek is vagyunk rá. Ezt már kedden, Wales ellen is bizonyítanunk kell. De bízom a csapatban és magamban, ha nincs bizalom és önbizalom, az máris vereséget jelent. Együtt kell koncentrálnunk a csapattársaimmal, mert a csapat a legfontosabb. Mindent megteszünk azért, hogy történelmet írjunk, hogy ott legyünk a 2020-as Európa-bajnokságon – tette hozzá.

Walesi-magyar: Erődbe látogatnak a mieink, Bale sorsán röhögnek a drukkerek – minden a sorsdöntő Eb-selejtezőről itt!