Szoboszlai Dominik is jelölt Salzburgban a hónap legjobb játékosának járó elismerésre – légiósunk mellett a zambiai csatár, Patson Daka, a bosnyák kapus, Cican Stankovic és a bombaformában lévő (valamint a talán legnagyobb esélyes) norvég támadó, Erling Haaland szerepel a névsorban.

A többek között a klub történetének első BL-csoportmeccsét is meghozó szeptember remekül sikerült a magyar középpályás számára – nem számolva a válogatottban megszerzett első gólját, a parádés szabadrúgást Szlovákia ellen. Szoboszlai két bajnokin, egy kupatalálkozón és az említett, a belga Genk elleni BL-találkozón is a pályán volt, utóbbin góllal járult hozzá a belgák 6-2-es legyőzéséhez, majd megszerezte eddigi pályafutása talán legszebb találatát is.

Nein, das ist eigentlich kein Freistoß-Tutorial von Dominik Szoboszlai – und auch kein Mentalitätsmonster-Promovideo! Wir wollen euch eigentlich nur noch einmal die Highlights des gestrigen Cup-Krimis zeigen. 😉

Közzétette: FC Red Bull Salzburg – 2019. szeptember 26., csütörtök

A Rapid Wien elleni szerdai kupameccs 50. percében nagyszerűen tekert 25 méterről a bal felsőbe, ezt a találatát pedig így írja le a Red Bull Salzburg klubhonlapja Szoboszlai jelöltségét alátámasztva:

“Soha nem voltunk még talán ennyire megelégedve vele, nem csak, hogy széppé teszi a játékunkat, de könnyeddé is. A Genk ellen vezető szerepet játszott, a Rapid ellen pedig csak dörzsöltük a szemünket a gólja láttán: a CR7 techikával meglőtt mesteri szabadrúgása még talán jobb is volt, mintha a portugál lőtte volna. És ez a srác még csak 18 éves” – írják az osztrákok.

Szavazni itt lehet – kattints!