Nem maradt következmények nélkül a Dukla Praha gyenge őszi szereplése: a cseh élvonal utolsó helyén álló klub három játékosával már szerződést is bontott, a bejelentés szerint többek között a magyar Bobál Dáviddal is.

A 23 éves magyar bajnok védő nyáron döntött úgy, hogy szerződése lejártával elhagyja a Budapest Honvédot és légiósnak áll. A bekk korábban még optimistán nyilatkozott új csapatáról és a cseh bajnokságról, de végül nem úgy alakult kinti pályafutása, ahogy tervezte.

Bobál: “Jobb csapatban játszok, mint a Honvéd” – ez a különbség a magyar és a cseh foci között

Az ősz folyamán – kezdetben sérülése miatt – egyetlen mérkőzésen sem kapott lehetőséget, sőt, a meccskeretben is csak kétszer szerepelhetett. A felek végül úgy döntöttek, szakítanak, közös megegyezéssel bontották fel Bobál szerződését Prágában.

 

A kispesti nevelésű játékos – aki kis megszakítással 8 éven át viselte a piros-fekete mezt – információink szerint visszatérhet a Honvédhoz, amelynek Baráth Botond Amerikába igazolása miatt egyébként is szüksége volna egy tapasztaltabb és megbízható “elemre” a hátsó alakzatban.