Húsz nappal ezelőtt nevezték ki ideiglenes megbízatással korábban a Lokinál megbukott edzőt, Leonel Pontest a Sporting Lisszabon vezetőedzőjének, miután menesztették a tavaly ősszel kinevezett, az elmúlt idényben Portugál Kupát és Portugál Ligakupát is nyert holland trénert, Marcel Keizert.

A lisszaboniak rendkívül gyengén kezdték a szezont, hat forduló alatt nyolc pontot gyűjtöttek a portugál élvonalbeli bajnokságban. Legutóbb hétfő este a Famalicao ellen 2-1-es vereséget szenvedtek hazai pályán. Pontes mérlege eddig három mérkőzésen 1 döntetlen és 2 vereség, ami úgy tűnik, hogy a vezetőknek nem nyerte el a tetszését és máris az edzőváltáson gondolkodnak.

EGYBEHANGZÓ portugál sajtóhírek szerint a 47 éves edző lehetséges utódjáról szóló pletykák a héten erősödtek fel.

A portugál Record című sportlap információi szerint az 54-szeres skót bajnok Rangers korábbi vezetőedzője, Pedro Caixinha válthatja a kispadon Pontest. A lap hozzáteszi, nem még nem született döntés a szakember ügyében, hiszen hamarosan újabb válogatott szünet következik és pár nappal később újabb mérkőzéseket játszik a csapat. Egy biztos, zsúfolt napok, hetek elé néznek a portugál fővárosban.

Caixinha edzői pályafutása során megfordult már a portugál União Leiria, Nacional, a mexikói Santos Laguna, a katari Al-Gharafánál, a skót Rangersnél és legutóbb a mexikói első osztályú Cruz Azul együttesénél.