Mint ismeretes, Lionel Messi és Gary Medel kiállítása után 10 a 10 ellen kényszerült lejátszani a Copa América bronzmérkőzését az argentin válogatott Chilével, és bár 2-1-es győzelmével az égszínkék-fehér csapat ünnepelhetett éremszerzést, a Barcelona klasszisa nem jelent meg az éremátadáson sem, ezzel kapcsolatban is megszólalt, méghozzá igen kemény kijelentéseket téve.

NEM KELL RÉSZT VENNÜNK A KORRUPCIÓBAN, AMI EZT A TORNÁT VÉGIGKÍSÉRTE. NEM KELL A TISZTELET HIÁNYÁBAN RÉSZESNEK LENNÜNK, AMI EZT A COPA AMÉRICÁT JELLEMEZTE. TOVÁBB IS JUTHATTUNK VOLNA, DE NEM ENGEDTÉK, HOGY DÖNTŐT JÁTSSZUNK.

Messi szavaira Dél-amerikai Labdarúgó Szövetség (CONMEBOL) közleményben reagált. Ezt idézünk az alábbiakban.

“A labdarúgásban néha nyersz, néha veszítesz, és a fair play egyik alapvetése az, hogy az eredményt mindig tisztelettel elfogadod. Ugyanez vonatkozik a játékvezetői döntésekre is, ők is emberek, akik mindig képesek tanulni az esetleges hibáikból. Elfogadhatatlan, hogy egy tizenkét csapatos tornán, amelyen minden résztvevő egyenlő feltételek mellett versenyez, valaki megalapozatlan vádakkal támadja a Copa América tisztaságát. Ezek a vádak tiszteletlenséget sugallnak a torna, a résztvevő játékosok és a CONMEBOL több száz alkalmazottja felé, aki 2016 óta azon dolgoznak, hogy minden feddhetetlen és professzionális legyen, hogy ezáltal Dél-Amerika labdarúgása is előrelépjen” – olvasható a szövetség hivatalos honlapján.