Miután a Maghreb Fez 2–0-ra nyert a marokkói fegyveres erők klubja, a FAR Rabat vendégeként, és ezzel bejutott a legjobb 16 közé a Marokkói Kupában, a hazai szurkolók a pályára tódultak és megrohamozták a rivális csapat drukkereit.

A gyanúsítottak megtámadták és kövekkel megdobálták a rendfenntartókat, megrongáltak 35 járművet, komoly károkat okoztak a stadionban és további erőszakos cselekményeket követtek el, többen alkoholos befolyásoltság alatt. A közlemény szerint a rendőrségi nyomozás még tart, így további személyeket vehetnek őrizetbe.

A 160 sebesült – 103 rendőr és 57 szurkoló – közül sokakat Rabat különböző kórházaiba szállítottak, a többieket pedig a helyszínen látták el. A marokkói nemzetbiztonsági főigazgatóság (DGSN) adatai szerint a fogvatartottak közül 90 fiatalkorú.

Az észak-afrikai országban gyakoriak az ultrák közötti zavargások, de ezek leginkább a két nagy casablancai klub, a Radzsa és a Vidad szurkolói között jellemzőek. Amikor 2016 elején két drukker meghalt, a hatóságok úgy igyekeztek felvenni a harcot a huliganizmus ellen, hogy feloszlatták az ultracsoportokat, és megtiltották a transzparensek kihelyezését, illetve szlogenek, rigmusok éneklését a stadionokban, 2018 márciusa óta azonban ismét engedélyezik az ultrák jelenlétét. (MTI)