Az MLS a szokásoknak megfelelően ezúttal is nyilvánosságra hozta a játékosok jelenlegi évre vonatkozó fizetéseit. Minden futballistánál két szám szerepel: az első az évi alapfizetése, a második pedig az aláírási pénzzel és egyéb kompenzációkkal idén biztosan megkapott keresete. A helyezéseket az alapfizetéseket tekintve néztük meg.

Nikolics félmilliárd fölött

A Chicago Fire támadója, Nikolics Nemanja ezúttal is igen előkelő helyen, a 16. helyen szerepel a listán. A válogatottságot a napokban lemondott játékosnak 1.700.000 dollár az alapfizetése, de kompenzációkkal együtt 1.906.333 dollárt, azaz körülbelül 504 millió forintot tehet zsebre. Ezzel természetesen a legtöbbet kereső Amerikában szereplő magyar labdarúgó, de olyan futballistákat is megelőz, mint például a nemrégiben az MLS-be igazolt szupersztár, Zlatan Ibrahimovic (1.500.000) vagy Bradley Writght-Phillips.

Igaz, Ibra az egyéb kiegészítő marketing- és reklámbevételekkel jó eséllyel az összes MLS-játékost lekörözi.

Németh és Stieber az álomhatár közelében

Nincs sokkal lemaradva Stieber Zoltán sem, aki még szintén a TOP50-ben van (41.), ő éppen csak lemarad az egymillió dolláros álomhatártól, fizetése ugyanis egészen pontosan 999.999,96 dollár, kb. 264 millió forint.

Az alapfizetéseket tekintve mögötte van mindössze három hellyel Németh Krisztián (900 ezer dollár), de ő kompenzációkkal együtt többet keres Stiebernél, pontosan 1.007.666 dollárt (267 millió forintot). Ebben a tekintetben tehát már átlépte az egymilliós határt.

Sallói a mezőny hátsó felében

Érdekesség, hogy jócskán le van maradva a negyedik magyar, Sallói Dániel, persze mögötte még nincs olyan karrier, mint honfitársai esetében. A Kansas City támadójának – aki az éllovasnak is betalált, és már háromgólos a bajnokságban – 67.500 dolláros az alapfizetése, ez 81.625 dollárra ugrik fel kompenzációkkal, ami közel 22 millió forint.

Sallóié a legspórolósabb klub egyébként, heten is rosszabbul keresnek Kansasben a fiatal magyarnál.

A legjobbak az MLS-ben

A TOP3-ban nincs nagy meglepetés, Nikolics világbajnok csapattársa, Bastian Schweinsteiger az első (6.100.00 dollár),  Michael Bradley a második (6 millió dollár), David Villa pedig a harmadik (5.610.000 dollár). Igaz, ha kompenzációkkal együtt nézzük, akkor Sebastian Giovinco magasan nyer 7.115.555 dolláros keresetével.

Az idei teljes listát IDE kattintva böngészheted

A tavalyi listáról írt cikkünk

Nikolics fizetése TOP20-as Amerikában, a másik magyaré a legrosszabb – a teljes lista