Hivatalossá vált, hogy Miriuta Vasile, korábbi román származású magyar válogatott labdarúgó a Dinamo Bukarest kispadjára ül le – ezt a fővárosi klub sportigazgatója, az ugyancsak korábbi válogatott Adrian Mutu jelentette be kedden.

Az egykori győri, fehérvári, ferencvárosi és újpesti játékos, a CFR Kolozsvár, a Győri ETO és az Energie Cottbus korábbi szakvezetője 2019 júniusáig kötött szerződést a Dinamóval, amely azután volt kénytelen új vezetőedzőt keresni, hogy Cosmin Contrából román szövetségi kapitány lett. Mutu bejelentése szerint a tréner csütörtökön áll majd munkába új klubjánál.

Miriuta új csapata 18-szoros bajnoknak és 13-szoros kupagyőztesnek mondhatja magát, de az idei Ligakupa-sikerén kívül öt éve nem nyert komolyabb trófeát a gárda. A Liga 1 hetedik helyén álló egylet szurkolóiról is hírhedtté vált, pontosabban azok magyarellenes megnyilvánulásairól.

Legutóbb augusztusban, a Sepsi elleni bajnokin okoztak botrány a Dinamo fanatikusai, de ugyancsak ezen a meccsen a bukarestiek által kölcsönadott Patrick Petre is emlékezetes pillanatokat okozott.