Korhut Mihály alapembere volt a bajnoki címvédő és Szuperkupa-győztes, az élvonalat a szezonban is vezető izraeli Hapoel Beer-Shevának, egészen januárig, amikor atroszkópos beavatkozást hajtottak végre a balbekk sérült térdében, így a légiós hetek óta nem állhatott csapata rendelkezésére.

Lassan viszont újra edzésbe állhat a védő, kérdés azonban, hogy a következő idényt a Hapoelben játssza-e majd le. Az izraeli sport5.co.il információi szerint ugyanis csapata a kölcsönadását tervezi, átmenetileg pedig a Maccabi Netanya lehet majd az új klubja. A lap úgy tudja, hogy a játékoscsere is felmerült az esetében – az izraeli válogatott középpályás, Dia Saba neve merült fel Hapoel-igazolásként, de erre a lehetőségre valószínűleg nemet mond a Maccabi Netanya.

Konkrét megegyezés még nem született a szeptemberben új, 2021-ig szóló szerződést aláíró Korhut ügyében, akit állítólag az idény végén orvosi vizsgálatra várnak a Maccabinál és ha ott megfelel, a magyar válogatott futballista a következő szezonra csapatot válthat.

A Maccabi a Hapoelhez hasonlóan a hatcsapatos felsőházi rájátszásban szerepel jelenleg, az 5. pozíciót foglalja el a tabellán.

“Külföldön az elején a sor végén kullogsz” – interjú a válogatott Korhuttal