Mint ismeretes, Csoboth Kevin emlékezetes módon nem a Ferencvárostól, hanem végül a Kozármislenyről került a Benficához tavaly nyáron.

A 17 éves támadót hívta a Milan, a West Ham, a Salzburg és a Hertha, de Csoboth nemet mondott mindegyiknek, pedig a berlini klubnál Dárdai Pál személyesen ajánlotta fel, hogy gyámkodik a fiatalember fölött a Magyar Idők cikke szerint.

A fiatal játékos azonban kijelentette, a játékstílusához inkább a passzolós, technikás futball illik, és nem a németek erőfocija, ezért kikosarazta a Herthát is.

Csoboth óriásit lépett a Benfica felnőtt csapata felé

Tavaly kerültem a Benficához, az U19-es csapatnál kezdtem meg a szezont. A szabályok szerint olyan igazolást váltottak ki nekem, amivel tudok játszani a másodosztályban szereplő második csapatnál, és persze az elsőnél is. A másodikra van nagyobb esélyem – mondta a lapnak a tehetség, aki azt is elárulta, melyik ma csillagéhoz hasonlít a játékstílusa.

Kicsit úgy játszom, mint Neymar, persze még nem olyan színvonalon, de igyekszem azért

– mondta Csoboth, aki szerint rengeteget fejlődött Portugáliában, elsősorban az edzések minősége, gyorsasága és a konkurencia miatt tart előrébb a portugál futball, mint a magyar.

Minden edzésen, meccsen meg kell halnunk a pályán, és mindennap bizonyítani kell. Tovább kell menni, hajtani, akarni, csinálni. Új célokat kell megfogalmazni, én a Benfica B-csapatában akarok játszani minél több meccset. Előre kell lépnem, mert másképp nem lehetek sikeres. Márpedig nekem az a célom, hogy futballista legyek – tette hozzá.

TOVÁBB: A teljes cikk itt olvasható!