A Dinamo Kijev az elmúlt napokban megkezdte az idei második edzőtáborozását a törökországi Belekben. A csapattal tartott Kádár Tamás is, aki a Dinamo Breszt elleni edzőmeccsen 40 méteres gólpasszal reagált az utóbbi időben az őt ért kritikákra.

A kijeviek hivatalos oldalának beszámolója szerint a helyszínen tekintette meg a csapat edzését az ukrán szövetségi kapitány, Andrij Sevcsenko és hosszasan beszélgetett Olekszij Mihajlicsenko vezetőedzővel.

A klubhonlap hozzáteszi, Kádár Tamás nem vett részt a hétfő esti edzésen.

A szakmai stáb döntése értelmében 29 éves védő az ifjúsági csapathoz került, és Oleksandr Romanchuk vette át a helyét a felnőtteknél.

Mellette Nazarii Rusyn visszatérhet hamarosan, aki az elmúlt időszakban mikrosérülést szemvedett. Arról a kijeviek edzői stábja nem adott tájékoztatást, hogy miért került a fiatalokhoz a magyar válogatott hátvéd.

Kádár nem a legszebb heteit éli a Dinamo Kijevben. Előbb vele kapcsolatban december közepén lesújtó véleményt fogalmazott meg a korábbi ukrán labdarúgó, Szerhij Nahornyak, majd egy hónappal később a korábbi többszörös szovjet és ukrán válogatott játékos, Ivan Gecko is kritizálta a bekket.

Kádár három évvel ezelőtt, 2017 telén igazolt a lengyel Lech Poznantól Dinamo Kijevhez, ahol ez idő alatt két Ukrán Szuperkupa-sikert ünnepelhetett. Esetleges távozásáról már korábban is lehetett hallani, de részt vett az első törökországi edzőtáborozáson, és maga a játékos is cáfolta a korábbi téves sajtóhírekre reagálva, hogy visszatérne az NB I-be.