Ahogy arról korábban beszámoltunk, azonnal betiltotta az Arab Öböl Liga mérkőzéseinek látogatását is az Egyesült Arab Emirátusok futballszövetsége a térségben és az országban is terjeszkedő koronavírus-járvány miatt.

De mit sem számított ez Dzsudzsák Balázsnak, aki tovább folytatta remek formáját, miután az Elnök Kupa keddi elődöntőjén kezdő volt az al-Ain színeiben, és gólt szerzett. A 108-szoros magyar válogatottsági rekorder szélső már 2. percben eredményes volt: az ellenfél rossz passzát lefülelte, majd egy remek összjáték után estében a hosszúba rúgta a játékszert.

A találatot követően Dzsudzsák ünnepelt, azonban először les miatt érvénytelenítették a gólt, végül hosszú percek után a VAR segítségével mégis megítélték.

A 88. percben kis híján megszerezte második gólját is, azonban egy legurítás után a hazaiak kapusa bravúrral védett. Az összecsapást az al-Ain 3-2-re megnyerte, így a döntőben a Bani Yas-Al Dharafa párharc győztesével játszanak.

Dzsudzsák, aki idén jobbára a gólpasszok terén jeleskedett – a szezonbeli ötödik gólját szerezte, míg az Elnök Kupa idei kiírásában az első találatát jegyezte.

Dzsudzsák gólja és ziccere

Koronavírus: Dzsudzsákéknak is zárt kapuk mögött kell játszaniuk