Az Emirátusokban egyelőre 27 fertőződött meg a vírussal, ennek következményeként pedig a helyi döntéshozó szervek az iskolákat és az egyetemeket is bezáratták egy hónapra, majd kiderült, hogy a helyi futballbajnokságok mérkőzései is zártkapusak lesznek.

“Úgy döntöttünk, hogy az Emirátusok valamennyi férfi és női bajnokságában, valamint kupakiírásában nézők nélkül kell megrendezni a mérkőzéseket. A döntés azonnali hatállyal és visszavonásáig érvénybe is lép” – írták.

Emiatt a helyi Elnök Kupa keddi elődöntőit is üres lelátók előtt rendezik meg, így például Dzsudzsák Balázs csapata, az Al AIn is zártkapus meccset játszik majd a Sharjah együttese ellen – azután, hogy a héten már bajnokin is pályára léptek ugyanígy.

A koronavírus-járvány miatt már ezen a héten is elmaradtak az Ázsiai Bajnokok Ligája aktuális mérkőzései, sőt, júniusig valószínűleg nem is folytatják majd a sorozatot. Az ázsiai világbajnoki selejtezők menetrendje is változhat majd – erről a FIFA-val Zürichben egyeztetnek az illetékesek.

Itt az első két koronavírus miatt elmaradó hazai meccs – döntött Budapesten a kerületi operatív tanács