Korábban kazah sajtóhírekre hivatkozva beszámoltunk róla, hogy a 24 éves játékost az orosz Zenit Szentpétervár szerződtetné, miután a bajnokságban és az Európa Ligában is meghatározó alakja volt az idényben a kazah aranyérmes Asztanának.

Az elmúlt napokban kazfootball.kz-nak interjút adott az Asztana leköszönő elnöke, Sayan Khamitzhanov, aki úgy véli, a magyar válogatott középpályás marad a jelenlegi csapatánál.

Valóban több orosz és európai klub érdeklődik időről időre a meghatározó játékosainak iránt, mindazonáltal az említett játékosok maradni fognak a csapatnál, nem lesz változás – mondta korábban Khamitzhanov a kazfootball.kz-nak.

A klub első embere által tett nyilatkozata után három nappal újabb fejlemények jelentek meg Kleinheisler László jövőjével kapcsolatban. Az Euro-football.ru információi szerint a középpályás ára 1,5 millió euró (482 millió forint) – szerződése pedig 2021 nyaráig érvényes -, és a szóban forgó összeg kifizetése különösebb gondot nem okozhat a Zenit vezetőségének.

A magyar középpályás december elején felkeltette a Zenit érdeklődését. Sajtóhírek szerint a szentpétervári klub a középpályán lévő problémákat pontosan az Asztana 24 éves középpályásának megvásárlásával kívánja megoldani, aki a kazahsztáni klub kulcsszereplőjévé vált az Európa Ligában.

Ezzel ellentétes döntés, hogy Kleinheisler szerződtetése rejt magában némi rizikót, hiszen korábban a brémai pályafutása során nem állta meg a helyét, azonban másfél millió euró nem pénz a Zenitnek, és egy viszonylag fiatal labdarúgó megér ennyi kockázatot – írja a 24 éves játékossal kapcsolatban az orosz portál.

Kleinheisler az előző szezonban, amely során aranyérmes lett csapatával 28 tétmeccsen játszott, és négy gólpasszt jegyzett.