Amint arról tegnap a csakfoci.hu is beszámolt, hivatalossá vált, hogy Kleinheisler László kölcsönben a kazah Asztanában folytatja pályafutását. A magyar válogatott játékos első interjúját a kazahok hivatalos honlapjának adta, amelyben azt is elmondta: nem teljesen idegen terepre tévedt.

– Az ügynökömet keresték meg, aki értesített a lehetőségről. Nem sokáig gondolkodtam, mert ismertem a csapatot. Tudom, hogy nagy klubról van szó, amely az európai kupasorozatokban is szerepelt. Igaz, a kazah futballról nem sokat tudok, de az Asztanát ismertem, a csapat már többször bizonyított nemzetközi szinten is. A városról és az országról is nézegettem fotókat az Interneten, és nagyon tetszett, amit láttam. Gyönyörű városról beszélünk – nyilatkozta Kleinheisler, akit arról is kérdeztek, beszélt-e már a kazah bajnokság másik magyarjával, a szintén válogatott Elek Ákossal, és mik a céljai új együttesénél.

– A klubbal megegyeztünk, hogy senkinek sem beszélhetek az klubváltásról. De most, hogy aláírtam, biztosan beszélek majd Ákossal. Ami a célokat illeti, bajnoki aranyhoz és a Bajnokok Ligája csoportköréhez szeretném segíteni a csapatot. A személyes célom is az, hogy a lehető legtöbb előnyt kovácsoljam az együttesnek, ezzel pedig minden meccset megnyerjünk.