Eseménydús héten van túl Kassai Viktor. A 44 éves, rutinos bíró a hét közepén egy év után vezetett újra meccset a legrangosabb kupaporondon, s igen emlékezetesre sikeredett a visszatérése: egyszer cserbenhagyta, kétszer viszont megmentette a VAR az Atlético Madrid-Lokomotiv Moszkva csoportmérkőzésen.

A hétvégén viszont már a magyar élvonal 16. fordulója helyett az arab világban dirigálhatott. A tatabányai születésű sípmester ezúttal a 2 136 néző előtt lejátszott Damak és az Al Feiha összecsapásán működött közre, magyar idő szerint szombaton 13.35 órakor.

A Soccerway szerint Kassai a Ring György-Tóth Vencel asszisztens kettőssel kelt útnak, a Budapesttől légvonalban 5 110 kilométerre fekvő Mahalahba.

A Damak és az Al Feiha párharca összesen 6 sárga lapot és három gólt hozott. A találkozó 15. percében a hazaiak szerezték meg a vezetést, miután Fernandez öngólt szerzett, és az első félidő kilencpereces hosszabbításában két, újabb találat született. Előbb Iajour volt eredményes, majd Al-Rashidi vette be a Damak kapuját. Fordulás után jobbára a cserék és a sárga lapok voltak előtérben, így az eredmény nem változott.

A Transfermarkt adatbázisa szerint Kassainak idén ez volt a második meccse az arab első osztályban, összesen 7 sárga lapot osztott ki az egy piros mellett, és két büntetőt ítélt meg.

A Damak 15 forduló után 7 pontot szerzett, és a kiesést jelentő 15. helyen áll a szaúdi bajnokságban.