Korábban már beszámoltunk arról, hogy az utóbbi hetekben az AIK Stockholm csapatával is edző Bogdán Ádám ismét a skót élvonalban szerepelhet majd, méghozzá volt klubjánál, a Hiberniannél.

Az edinburgh-i csapat csütörtökön meg is tette hivatalos bejelentését, egyelőre januárig szóló szerződést kötve a 32 éves, a magyar válogatottban 20-szor szerepelt hálóőrrel.

Nem sokat gondolkoztam, amikor újra megkerestek a klubtól, hiszen a családommal együtt nagyon élveztük az itt eltöltött időt. Vártam már a lehetőségre, folyamatosan edzésben voltam. Jó lesz újra találkozni a régi és az új arckokkal is, azon leszek, hogy keménen edzzek, és ezzel gondolkodásra késztessem az edzői stábot – fogalmazott Bogdán második bemutatásán.

A kapus az elmúlt idényben még a Liverpool kölcsönjátékosaként 18 skót élvonalbeli mérkőzésen védett, ezeken 21 gólt kapott (6-szor viszont nullázott), ám egy sérülésnek is köszönhetően a szezon második felében már nem jutott szóhoz csapatában. Bogdán korábban a Vasasnál, a Vecsésnél, a Bolton Wanderersnél, a Wigannél, a Crewe Alexandra csapatánál és persze Liverpoolban is megfordult.

A magyar válogatottban legutóbb 2016-ban (két év szünetet követően), a Horvátotszág elleni barátságos találkozón (1-1) szerepelt.