Azz Ukrán Labdarúgó Szövetség (FFU) hivatalos honlapján számolt be arról, hogy Kádár Tamás eltiltását visszavonták a Dinamo Kijev következő, a Minai elleni kupameccsére vonatkozóan, így annak nincs akadálya, hogy a magyar válogatott védő a szerdai, idegenbeli találkozón pályára lépjen.

A bekket eredetileg a három soron következő mérkőzésre (két bajnokira és a kupatalálkozóra) tiltotta el az FFU fegyelmi testülete, miután Kádár a Vorszkla elleni meccs 59. percében előbb a hazaiak támadójával, Vlagyiszlav Kulah-hal, majd a sárga lapot felmutató Anatolij Abdula játékvezetővel szólalkozott össze és mérgében köpött is egyet – a bizottság szerint a bíró felé.

Kádár viszont hivatalos fellebbezéssel élt, sőt nyilvánosságra is hozta, mik az érvei a büntetése ellen: A részletek itt – kattints!

Talán ennek is köszönhetően az FFU úgy döntött, a kupameccset nem kell kihagynia a magyar légiósnak, aki így papíron már “csak” a Sahtar Donyeck elleni, idegenbeli bajnoki csúcsrangadón fog hiányozni csapatából november 3-án.