Ahogyan hétfőn beszámoltunk róla, 29 éves korában életét vesztette Jody Lukoki, az Ajax és a Ludogorec korábbi játékosa, a Kongói DK válogatott labdarúgója. Az Ajax-nevelés labdarúgó halálának okairól most a holland parool.nl nevű lap számolt be.

A portál szerint Lukoki egy családi összejövetelen vett részt, ahol egy összezördülést követően családtagjai gyakorlatilag félholtra verték a focistát. Az eset másnapján Lukoki fejfájással és a lábán elfertőződő sebbel ment be a kórházba, ahol az orvosok – a seb állapota miatt – amputálták a lábát.

A lap úgy tudja, Lukoki másnap kómába esett és szívroham következtében elhunyt. Az esettel kapcsolatban a rendőrség nyomozást indított, azonban a boncolásra még várniuk kell.

Lukoki az Ajax akadémiáján nevelkedett, később a Ludogoreccel igen sikeres volt, négyszer nyerte meg a bolgár élvonalat, kétszer a Szuperkupát. A klubbal szerepelt az Európa Liga és a Bajnokok Ligája csoportkörében is, előbbiben oda-vissza gólt szerzett a Ferencváros elleni mérkőzésen. Legutóbbi klubja a Twente volt, amelyhez tavaly júliusban csatlakozott.

Gyász: 29 évesen elhunyt a Ludogorec korábbi játékosa, aki oda-vissza gólt lőtt a Fradinak