Az Európa Liga után a bajnokságban is bemutatkozott hazai pályán a DAC, amely a papírformának megfelelően meg is verte a szlovák élvonalbeli újonc FK Pohronie csapatát.

A dunaszerdahelyiek már az első támadásukból betaláltak, a 4. percben az ír Ronan védett lövése után Vida Kristopher terelte a labdát a kapuba (1-0). A helyzetek sorra kialakító DAC a 30. percben tovább növelte előnyét, ekkor a jól futballozó Čmelík átadása után a magyar csapatkapitány, Kalmár Zsolt volt eredményes kapásból (2-0).

Čmelík a fordulás után Taiwónak is gólpasszt adott (3-0), majd 11-esből szépítettek nem sokkal később, az 56. percben a vendégek (3-1). A 75. percben azonban ismét jött Vida Kristopher, akit ezúttal a csereként beállt Blackman szolgált ki (4-1), majd a hajrában a venezuelai Eric Ramirez is betalált fejjel, így győzött 5-1-re a DAC első hazai bajnokiján.

Vida Máté két honfitársához hasonlóan végigjátszotta a MOL Arénában rendezett vasárnapi találkozót. A csallóköziek jelenleg vezetik a Fortuna Liga tabelláját.

DAC Dunaszerdahely – FK Pohronie 5-1 (Vida K. 4., 75., Kalmár 30., Taiwo 54., E. Ramírez 88., ill. Mazan 56. – 11-esből)