Halálának hírét a Rosenborg jelentette be, amely a csapat történetének legnagyobb alakját gyászolja.

Bár Nils Arne Eggen játékosként három bajnokságot nyert a Rosenborggal és a Valerengával, illetve 29 alkalommal szerepelt a norvég válogatottban is, leginkább edzői pályafutása miatt emlékezhet rá mindenki. A szakember 1971 és 2010 között, négy különböző szakaszban 14(!) bajnoki címre vezette a Rosenborgot, ebből tizenegyet zsinórban nyert a trondheimi csapattal, és egymás után nyolcszor egymás után kvalifikálta magát a Bajnokok Ligájába, amellett, hogy hat kupát és ugyanennyi duplázást ért el a klubbal.

Eggen a világ legnagyobb klubcsapatai ellen érte el leghírhedtebb diadalait, a Real Madrid elleni 2-0-s siker vagy a Milan (1-2) és a Borussia Dortmund (0-3) elleni győzelmek örökre beírták magukat a norvég foci történetébe. A szövetségi kapitányként is dolgozó Eggen emellett 1987-ben a Moss vezetőedzőjeként is megnyerte a bajnokságot.

A 2016-ban visszavonult szakember a norvég futball egyik ikonja volt, akinek még életében szobrot emeltek a Rosenborg stadionja, a Lerkendal előtt.

Nils Arne Eggen (1941-2022) - Helgelands Blad

Kevés ember jelentett többet a norvég sportnak, mint ő, és kevesen mutatták meg ennyi embernek, hogy a lehetetlen is lehetséges

– mondta Anette Trettebergstuen norvég kulturális miniszter a legendás edzőre emlékezve.

Eggen három szenzációs győzelme a BL-ben: