Vladimir Weiss a szlovák labdarúgás történetének meghatározó figurája, aki edzőként az egyik legsikeresebb és legszigorúbb trénernek számít hazájában. Az egykori szövetségi kapitány szigorát most a Slovan Bratislava 23 éves támadója, David Hrnčár ​is megtapasztalhatta: a szélső úgy döntött, fehérre/őszre festeti a haját a Liptovský Mikuláš elleni bajnokit megelőzően.

Amikor Weiss meglátta fiatal játékosa frizuráját, magához kérette az épp melegítő futballistát, majd a sport.sk cikke szerint közölte vele, hogy amíg “le nem mossa” a hajfestéket, még a cserepadra sem ülhet le – majd ezzel a lendülettel a lelátóra is zavarta a játékost.

Hrnčár aligha tanult az esetből, legalábbis erről árulkodik, hogy nem csak a múlt hétvégi bajnokit hagyta ki a támadó, de a Slavia TU Košice elleni kupameccsre sem nevezték a pozsonyiak. És a jelek szerint csak a második csapattal készülhet majd a jövőben. A klubnál nem is cáfolták a történteket.

“Az, hogy a csapat kit nevez egy mérkőzésre, akár a kezdőcsapatba, akár a kispadra, a vezetőedző kompetenciája. Akinek megvan a saját feltételrendszere, az alapjánb dönti el, ki játszik és ki nem. Ebben a szuverén jogkörébe pedig senki nem más nem avatkozhat be a klub részéről. Bármi is történik a csapat öltözőjében, az a klub belügye, nem szeretnénk így kommentálni semmiféle belső ügyünket” – szólt a Slovan válasza, illetve közleménye az ügy kapcsán.

Hrnčár a pozsonyi gárda saját nevelésű játékosa, 2005-ben már a klub kötelékébe tartozott, majd idén nyáron, két év után tért vissza anyaklubjához. Amelynél ő már a harmadik generációt képviseli a családjából, hiszen apja és nagyapja is futballozott a Slovan színeiben. Emiatt sokan értetlenül állnak a történtek előtt.

Óriási balhé Szlovákiában: A pályán verekedtek a szurkolók, lefújták a rangadót – videó, fotók