Egyre kevésbé valószínű, hogy Bölöni László veszi át a román labdarúgó válogatott irányítását – írja a digisport.ro.

Bölöni először még a múlt év végén Nizzában találkozott a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) elnökével, Răzvan Burleanuval, majd Bukarestben is folytatódtak az egyeztetések. A portál szerint Burleanu évi 300 ezer eurós összeget és négy évre (2+2) szóló szerződést, valamint egyéb bónuszokat ajánlott a szakembernek, utóbbit abban az esetben, ha a válogatott kvalifikálja magát a 2024-es Európa-bajnokságra.

Sajtóinformációk szerint a korábbi 102-szeres román válogatott középpályás több pénzt szeretett volna kapni és a szerződés hosszát  is sokallta, így az üzlet minden bizonnyal zátonyra futott, hiszen egyik fél sem szeretne engedni.

A tréner egyébként korábban irányította a román válogatottat, még 2000 és 2001 között. Emellett volt a francia Monaco, a portugál Sporting Lisszabon és a belga Gent vezetőedzője is. Legutóbb a görög Panathinaikosz csapatát irányította, de már bő fél éve nincs megbízatása.

Bölöni hamarosan bejelentheti a lap szerint, hogy elutasította a nemzeti tizenegy irányítását, így Burleanunak új jelöltet kell keresnie. Korábban felmerült a kisvárdai kispadról lemaradó Adrian Mutu, illetve Edward Iordanescu neve is a román válogatott kispadjára, így elképzelhető, hogy ismét ők kerülnek előtérbe.

Az MLSZ döntött az NB I és az NB II létszámáról is – itt vannak a részletek