Az MLSZ elnöksége továbbra sem tett le az OTP Bank Liga létszámának növeléséről. “Ennek feltétele a már végbement infrastrukturális fejlődés és pénzügyi stabilitás mellett az akadémiai munka, az utánpótlás-nevelés színvonalának, továbbá a magyar játékosok arányának jelentős növekedése. Ezek megvalósulásáig a jelenlegi lebonyolítási forma marad érvényben” – írja az mlsz.hu.

Tehát az NB I lebonyolításában nem lesz egyelőre változás, továbbra is 12 csapattal, három forduló lejátszásával rajtol majd el július utolsó hétvégéjén az élvonal.

A jelenleg 20 csapatos NB II viszont “a bajnokság színvonalemelése, a kiélezettebb harc, továbbá az egy csapatra eső források növelése érdekében”

a következő idény zárása után, 2023-tól 18 klubbal, majd 2024-től 16 együttessel rajtol el.

Az NB III-ban pedig ugyancsak 2023/2024-től, négy csoportban szintén 16-16 együttes szerepelhet majd – derül ki a beszámolóból.

Változás a női és a futsal NB I-ben is

A női labdarúgás fejlődése: a játékosok számának folyamatos növekedése, a kiemelkedő csapatok országos lefedettsége lehetővé teszi a női NB I létszámának – a férfihez hasonló – tizenkét csapatra emelését. A tervek szerint a bajnokság augusztusban rajtol, akárcsak a lényegében változatlan keretek mellett bonyolított női NB II. És az egységesség jegyében a férfi futsalbajnokság is 12 csapatosra bővül, nagyobb lehetőséget adva a fiatal tehetségeknek a bemutatkozásra, magas színvonalú versenyzés általi fejlődésre.

NB I: A koronavírus miatt csúszhat a tavaszi rajt, a halasztásról tárgyal az MLSZ – részletek