A kazah Kajrat Almati az egy héttel ezelőtt elszenvedett 2-0-s vereség után 1-1-s döntetlent játszott az izraeli Hapoel Beer-Sheva ellen az EL-selejtező második körének visszavágóján, így kazahok búcsúztak a nemzetközi kupaporondtól.

Az összesen 9 sárga, és három piros lapot hozó találkozón a Kajrat magyar válogatott támadója, Eppel Márton csereként állt be a 66. percben, majd a 87. percben sárga lapot kapott. Állítása szerint jogtalanul figyelmeztette Ola Hobber Nilsen játékvezető. A 27 éves csatár a klubhonlapnak elevenítette fel a történteket.

Megmagyarázhatatlan, ami történt. – kezdte Eppel Márton az fckairat.com-nak. – Az ellenfél játékosa rám ugrott, és arcon ütött, utána pedig úgy tett, mintha én szabálytalankodtam volna vele szemben. Próbáltam elmagyarázni a játékvezetőnek, de nem hallgatott meg, sőt még én kaptam sárga lapot. Egyértelmű, hogy távol volt az esettől, de a partjelzőnek látnia kellett volna.

Csodálkoztam is azon, hogy megütöttek, és ezért én kaptam sárgát. Furcsa volt a játékvezetés finoman szólva, ezt szerintem mindenki észrevette.

A Kairat Alamati a Hidi Patrikot foglalkoztató vendégeként lép pályára a kazah élvonalbeli bajnokság 21. fordulójának vasárnapi mérkőzésén.

Nehéz mérkőzésre számítok, de ilyen foci. Ez egy lehetőség, hogy két nap alatt bizonyítsunk. Sokan azt szeretnék, hogy gyakrabban játszunk. Én ezek a futballisták közé tartozok. Nagyon szeretnénk nyerni Pavlodarban – ismertette a várakozásait Eppel.