Az utóbbi hónapokban többször is téma lett Romániában, hogy Magyarország pénzzel is támogatja két székelyföldi fociklub, az élvonalbeli Sepsi OSK és a harmadik ligás Csíkszereda működését. Volt, aki visszásnak is nevezte a helyzetet, mondván Magyarországról “avatkoznak bele” anyagilag a román bajnokság végkimenetelébe azzal, hogy a két klub mintegy 3,2-3,2 millió eurós támogatást kapott.

Diószegi László, a Sepsi elnöke a román Pro X-nek tette tisztába a helyzetet és a csapat büdzséjét, valamint a játékosok fizetését illetően is nyilatkozott.

Egy ország vagy kormány sem támogathat itteni profi klubot. Van egy akadémiánk, arra és az infrastruktúrára költöttük az összeget. Az első csapat egy forintot sem kapott ebből, épült viszont két füves és egy műfüves pálya az utánpótlásnak. A Sepsi költségvetése nagyjából 4 millió euró a 2018/2019-es idényben, ami nem egy nagy büdzsé a többi csapathoz képest. A csapatban egy játékosnak van öt számjegyű fizetése, ő 10 ezer eurót keres havonta, a többiek 2 és 5 ezer euró között – mondta Diószegi.