A csakfoci.hu a múlt héten elsőként számolt be arról, hogy a Honvéd szerbiai születésű, a bal oldalon több poszton is bevethető, de az idényben többnyire többnyire csatárként futballozó támadója, Holender Filip a svájci élvonalban szereplő Luganóban folytatja pályafutását.

A 24 éves csatár szerződtetését hétfőn a Lugano hivatalos honlapján is bejelentette, ahol kettő plusz egy éves szerződést írt alá, és a nyáron ingyen csatlakozhat Fabio Celestini csapatához.

A bajnokságban a 7. helyen álló és az EL-indulásért hajtó Lugano jelenleg sem szűkölködik magyar légiósokban, hiszen a korábbi honvédos csapattársa, Vécsei Bálint most már harmadik éve meghatározó és fontos tagja a keretnek, míg Kecskés Ákos tavaly nyáron igazolt Svájc legnagyobb “olasz” városába.

Holender jelenleg az OTP Bank Liga egyik gólkirály-jelöltje, 12 találattal – holtversenyben volt csapattársával, Davide Lanzafaméval – vezeti a mesterlövészek listáját.

További távozók várhatók

A Budapest Honvéd tulajdonosa, George F. Hemingway korábban többször is elmondta, hogy lejáró szerződésű alapemberei minden bizonnyal távoznak a nyáron, aligha lesz velük hosszabbítás.