Bár fiatal kora (mindössze 40 éves még mindig csak) ellenére két országban is bajnoki címet tudott már nyerni a szerb Marko Nikolic, a Bajnokok Ligája főtábláján még nem járhatott edzőként (az Európa Ligában viszont kétszer is).

A Partizan Belgráddal a 2014/2015-ös idényben a bolgár Ludogorec jelentette a BL-végállomást Nikolic számára, míg a 2018/2019-es szezonban a MOL Vidit és edzőjét az AEK Athén állította meg nagy csatában, egy szép menetelést követően.

A legfrissebb sajtóhírek szerint azonban a Székesfehérvárról tavaly novemberben menesztett szakember újabb esélyt kaphat arra, hoyg eljusson a legrangosabb európai kupasorozat főtáblájáig – és ehhez most meccseket sem kellene nyernie. Két lépésnek viszont teljesülnie kellene.

1. Orosz sajtóinformációk szerint a járvány miatt egyelőre néhány hétre leállt Premjer Liga befejezését szinte lehetetlennek látják jelenleg, emiatt komolyan fontolgatják, hogy 22 fordulót követően lefújják az idényt (a mindig jól informált helyi sportújságíró, Ivan Karpov szerint 90 százalék, hogy vége az orosz fociszezonnak), méghozzá úgy, hogy a bajnokság jelenlegi állását veszik végeredményként.

Így a szentpétervári Zenit lehetne zsinórban másodszor, összességében pedig hetedszer a bajnok, megelőzve a Lokomotiv Moszkvát, amelynek anyagilag egy aranyérmet jelentene a második hely is. Az orosz pontvadászatból ugyanis három csapat indulhat a BL-ben, ketten pedig automatikusan a csoportkörbe kerülnek, azaz a bajnok mellett az ezüstérmes is azonnal főtáblás lesz.

2. És ahogy arról beszámoltunk, Nikolic lehet az egyik fő esélyes arra, hogy a járványt követően a Lokomotiv új vezetőedzője legyen, és ha valóban kinevezik, a szerb szakember karrierje során először megkaphatja arra is az esélyt, hogy Európa legnagyobb csapatai ellen is bizonyíthasson a BL-ben.