A hétvége legnagyobb hírt kapott szlovákiai focibotránya volt Lubomír Satka esete. A dunaszerdahelyi DAC 22 éves szlovák védőjét hétvégén fizikai támadás érte egy pozsonyi szórakozóhelyen, a játékosnak megsérültek a fogai, elmozdult az állkapcsa és felszakadt az ajka is. Mivel az orvosok szerint a fejpárbajok veszélyt jelenthetnek az egészségére, így idén várhatóan már nem léphet pályára a bekk.

Aki így a szlovák válogatott kerethirdetésekor sem kerülhetett szóba. A nemrég kinevezett szövetségi kapitány, Pavel Hapal – elődje épp egy, Satkát is érintő botrány miatt távozott posztjáról – is kitért a DAC-játékos esetére.

Šatka kikerült a keretből, noha nem tudom, pontosan mi történt. Nem szeretném kommentálni a történteket, ugyanis az eset nem a válogatottban játszódott le. Meglátjuk, mit reagál a következőkben a klubja. Egy ami biztos, hogy nincs ott a csapatban, és számunkra ez a legnagyobb probléma – fogalmazott a korábbi cseh válogatott futballista a parameter.sk cikke szerint.

A friss szlovák keretben egyébként egy DAC-futballista sem kapott helyet, Tomás Huk csapatkapitány ezúttal is csak a tartalékok között szerepel.