Mészáros Lőrinc, a Puskás Akadémia kuratóriumi elnöke, Magyarország 28. leggazdagabb embere tavaly a horvát élvonalban szereplő NK Osijek társtulajdonosa is lett, januárban pedig az is kiderült, hogy Mészárosék azon dolgoznak Eszéken, hogy ott épüljön fel a horvát nemzeti csapat új stadionja, amely leginkább a Ferencváros arénájához, a Groupamához hasonlíthat majd.

 

A Republika c. horvát lapnak a magyar nagyvállalkozó a stadionépítés kapcsán is nyilatkozott.

Szeretnénk, ha már épülne a stadion, de nem lehet megkerülni az ilyenkor szokásos procedúrákat. Minden a terv szerint halad, de reméljük, hamarosan felgyorsulnak majd az események, és meglesz minden szükséges dokumentum, nem kell több időt pazarolnunk az előkészületekre. A stadion elhelyezkedése kiváló, közel van a városközpont, könnyen megközelíthető lesz minden irányból. Lesz több füves és műfüves pályán és egy stadionunk, amely minden UEFA-előírásnak megfelel majd. Időbe telik majd, míg mindennel végzünk, mire megépül majd az új aréna a régi helyén. A régi arénát aligha tudjuk megtartani, teljes egészében le kell majd bontani, az új stadion viszont több tízezer nézőt fogadhat majd be. Két éven belül lezárulhat a projekt.

Mészárosnak azonban egy olyan téren is komoly tervei vannak, amelyben Horvátország eddig is komoly erőt képviselt, Eszéken viszont nem csak a Dinamo Zagrebet vagy a Hajduk Splitet akarják lepipálni.

A célunk az, hogy a legjobb akadémiát hozzuk létre, nem csak Horvátországban, de az egész régióban! Eszék mindig is közismert volt a tehetségeiről, akik aztán a horvát válogatottban és nagy európai klubokban is pályára léphettek – tette hozzá a tulajdonos.

Így add a csakfoci.hu-t a mobilod főképernyőjéhez!