A nyári világbajnoki ezüstérmet követően újra napirendre került Horvátországban egy új nemzeti stadion megépítésének ötlete, Eb-selejtezős csoportellenfelünk pedig magyarországi minta alapján kívánja megvalósítani ezt a tervét.

Mint ismert, a horvát válogatott a kvalifikációs sorozat második fordulójában a budapesti Groupama Arénában lép pályára, ahová a Horvát Labdarúgó Szövetség elnöke, Davor Suker meghívta hazájából a helyi és állami önkormányzatok képviselőit is, hogy testközelből láthassák a Ferencváros 2014-ben átadott létesítményét.

Az Eb-selejtezős csoportunkban nekünk van a legeredményesebb csapatunk, ugyanakkor tudatában vagyunk annak, hogy minden országban ország jobb stadionnal rendelkezik, mint mi.

“Walesnek számos nagyszerű stadionja van, mint például a Principality Stadium Cardiffban. A 2020-as Eb egyik házigazdája, Azerbajdzsán a lenyűgöző Olimpiai Stadionban ad otthont a tornának, Szlovákiában pedig napokon belül átadásra kerül az új nemzeti stadion Pozsonyban. Végül pedig szomszédunk, Magyarország is számos remek létesítményt épített, köztük a Groupama Arénát, ahol március 24-én pályára lépünk” – idézi a net.hr Sukert.

Suker hozzátette, mélyen hiszi, hogy miután Horvátország felejthetetlen sikert aratott a tavalyi világbajnokságon, ezért megérdemel egy új stadiont Zágrábban.

– Meghívtam a helyi és állami képviselőket Budapestre, hogy együtt nézhessük meg a Groupama Arénát és hallgassunk meg részleteket arról, ők hogyan finanszírozták és építették fel ezt a gyönyörű stadiont, és az összes többi dicsőséges stadiont az országban.

Nagyszerű kapcsolatot ápolunk a Magyar Labdarúgó Szövetséggel és boldogok leszünk, hogy tudásukkal és tapasztalatukkal a segítségünkre lesznek. A Groupama Aréna inspirálja Horvátországot egy egy olyan stadion felépítésére, ami méltó színvonalú.

Erre senki sem számított: három szlovák is lemondta a válogatottságot – köztük a csapatkapitány