A fehérorosz válogatott támadó, Nyikolaj Szignyevics várható átigazolásáról sajtóhírek alapján már egy héttel ezelőtt beszámoltunk. A moszkvai csapat kedden délután hivatalos bejelentést tett.

Számomra a Khimki egy új fejezet a karrieremben, ahogy az orosz bajnokság is érdekes kihívásnak ígérkezik. Az elmúlt időszakban nem játszottam, így hiányoznak a nagy győzelmek. Nagyon örülök, hogy ide igazolhattam, harcolni fogok a klubért, és az elérendő eredményekért. Magyarországon volt egy műholdvevőm, amikor tehettem, megnéztem az orosz bajnokság meccseit, hogy tudjam, milyen bajnokságba igazolok. A szerződés aláírása előtt beszéltem Dmitry Gunko vezetőedzővel. Bemutattak a csapatnak, megismerkedtem a srácokkal, és készen állok a kemény munkára – mondta a klubhonlapnak Szignyevics.

A 28 éves csatár 2018 decemberében került a Ferencvároshoz, összesen 32 bajnokin játszott és ötször volt eredményes, kétszeres magyar bajnoknak is mondhatja magát. Legutóbb, az előző idényben a DVTK kapuját tudta bevenni még tavaly szeptemberben.

A Khimki hat forduló alatt három pontot szerzett, és a kiesést jelentő 15. helyen áll az orosz élvonalbeli bajnokságban.